سنسور فشار مذاب برای اندازه گیری فشار مذاب در اکسترودر

سنسور فشار مذاب

یک هوشمند ساز قابل اطمینان برای افزایش بهره‌وری فرآيند های پلیمری

سنسور فشار مذاب چیست؟

خلاصه: سنسور فشار مذاب، یک تجهیز الکتریکی برای اندازه‌گیری فشار مواد مذاب هست که در ماشین آلات اکسترودر و تزریقی و در صنایع پلاستیک و الاستیک مورد استفاده قرار می‌گیره.

سنسور فشار مذاب یا همان سنسور فشار ملت، یک تجهیز الکترونیکی جهت اندازه‌گیری فشار درون یک مسیر مذاب یا یک خط فرآوری پلیمر است. سنسور فشار ملت که یک سنسور به‌شدت پرکاربرد در ابزار دقیق و اتوماسیون صنعتیه، معمولاً در جریان مذاب، به‌صورت مستقیم در جریان مواد ذوب‌شده نصب می‌شه. فشار وارده به دیافراگم از طریق یک مایع پرکننده به عنصر اندازه‌گیری فشار منتقل و در آنجا، مدارات الکترونیکی، فشار اندازه‌گیری شده رو به سیگنال الکتریکی و سپس سیگنال رو به سیستم کنترل ارسال می‌کنه. این کار باعث میشه پارامتر های پردازش رو برای حفظ فشار ثابت و یکنواخت، تنظیم و در نتیجه محصول نهایی با کیفیت بالاتری تولید بشه. ترانسدیوسر فشار ملت و ترانسمیتر فشار ملت (که مجموعاً سنسور فشار ملت هم نامیده میشن) برای اندازه‌گیری فشار مواد مذاب در فرآیند اکستروژن پلاستیک، قالب‌گیری تزریقی و قالب‌گیری تزریقی بادی به شدت استفاده میشن!

PT124G 111 111T121121T 3 1

مزایای سنسور فشار مذاب

افزایش ایمنی

سنسور فشار مذاب می‌تونه با تشخیص ناهنجاری های ناخواسته فرآیند مثل افزایش فشار یا دمای ناگهانی، ایمنی تجهیزات پردازش و اپراتور هایی که با ماشین آلات کار می‌کنن رو افزایش بده.

بهبود کیفیت محصول

با استفاده از سنسور فشار مذاب و هوشمندسازی فرآیند، تولیدکنندگان محصولات پلیمری می‌تونن از فشار ثابت در طول فرآِیند اطمینان حاصل کنن که در نتیجه محصول یکنواخت‌تر و با کیفیت‌تر بدست میارن!

افزایش راندمان خروجی

سنسور های فشار مذاب می‌تونن مشکلات احتمالی فرآیند رو قبل از بحرانی‌شدن تشخیص و به اپراتور ها هشدار بدن. همچنین، زمان خرابی ماشین رو هم کاهش و کارایی کلی رو افزایش بدن.

صرفه‌جویی در هزینه

با خوانش دقیق فشار، سنسور های فشار مذاب می‌تونن به تولیدکنندگان کمک کنن تا میزان ضایعات تولیدی رو کاهش بدن. بنابراین، در هزینه مواد اولیه صرفه‌جویی کرده و هزینه کلی تولید را کاهش می‌دهند.

اندازه‌گیری فشار مذاب در حال حاضر، بیشتر با یک سنسور فشار مذاب یا همون سنسور سنسور فشار ملت انجام میشه که فشار یا تغییرات فشار رو حس و اندازه‌گیری میکنه!

در سنسور فشار مذاب، از فناوری های مختلفی استفاده میشه اما با این حال، رایج‌ترین نوع فناوری، سنسور فشار مذاب با استرین گیج هستش! این نوع سنسور فشار ملت به دلیل ماهیت‌قوی، دقت و تکرارپذیری عالی، سهولت استفاده و دیگر ویژگی های منحصر به فردش، پرکاربردترین ابزار اندازه گیری فشار مذاب در فرآیندهای اکستروژنه!

چطور کار می‌کنه؟

سنسور فشار مذاب به طور خلاصه، یک مبدل الکترونیکیه که یک فشار وارده از طرف سیال به دیافراگم سنسور رو به سیگنال الکتریکی (جریان یا ولتاژ یا CAN open، IO-LINK، HART) تبدیل می‌کنه که توسط پردازنده‌های مختلف، نمایش و کنترل می‌شه.

در برخی از مدل‌ها، حسگر فشار (مدار الکترونیکی که وظیفه تبدیل فشار به سیگنال الکتریکی را بر عهده دارد) ممکن است دارای مکانیزم جبران‌کننده دما، مانند ترمیستور یا ترموکوپل، برای تصحیح اثرات دما بر اندازه‌گیری باشه. مکانیسم جبران کننده دما اغلب در همان مدارات مبدل فشار ادغام می‌شه و خوانش دقیق و پایدار را حتی در محیط های با دمای بالا تضمین می‌کنه.

سنسور فشار مذاب معمولاً در طول جریان مذاب یک ماشین فرآوری پلیمر مثل اکسترودر یا قالب‌گیری تزریقی نصب می‌شه و برای مقاومت در برابر دماهای بالا و سیالات خورنده طراحی می‌شن. این سنسور، نظارت مداوم بر فشار مذاب را فراهم می‌کنه و به مهندسان فرآیند این اجازه رو می‌ده تا فرآیند را بهینه کنن و مشکلاتی مثل تخریب مواد یا شکست مکانیکی را در لحظه شناسایی کنن.

فناوری سنسور فشار مذاب

سنسور فشار مذاب در فناوری های مختلفی ساخته میشه که از مهم‌ترین هاش میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • استرین گیج (بدون مایع پرکننده): این نوع فناوری از اصل پیزومقاومتی استفاده می‌کنه که در آن فشار مواد مذاب توسط پل وتسون ساخته شده با ۴ پیزورزیستور، به سیگنال الکتریکی تبدیل میشه. این نوع فناوری از هیچ‌گونه مایع پرکننده‌ای جهت انتقال فشار استفاده نمی‌کنه.
  • فناوری کشش‌سنج (اکستنسومتر) یا غشای ضخیم برروی استیل: در این فناوری، هدف، انتقال فشار مواد مذاب و دور نگه‌داشتن آن از منبع گرماست. اکستنسومتر، به‌عنوان عنصر اندازه‌گیری، به دیافراگم می‌چسبه و فشار وارده از طرف سیال رو به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کنه. مایع‌های پرکننده‌ای که در این فناوری عموماً استفاده میشن شامل جیوه، روغن دارای تاییدیه غذایی و بهداشتی و سدیم پتاسیم (NaK) است.

معمولاً فشار جریان مذاب، مانند فشار درون هد یا سیلندر اکستروژن هست که سنسور فشار مذاب برای اندازه‌گیری‌اش لازمه. سنسور فشار مذاب به شکل یک پراب ساخته میشه که نوکش به قطر داخلی سیلندر یا هد اکسترودر نصب میشه.

از اونجایی که دماهای بالا در نوک سنسور فشار مذاب می‌تونه فرآیند جبران‌سازی دما رو پیچیده کنه، دیافراگم اندازه‌گیری (دیافراگم دوم) و استرین گیج، دور از نوک سنسور (سطح دیافراگم در تماس با سیال) قرار می‌گیرند. فشار از نوک سنسور به دیافراگم ترانسدیوسر، با استفاده از یک سیال تراکم‌ناپذیر مانند جیوه (درون کپیلاری)، به استرین گیج‌ها در آرایش پل وتستون متصل و به دیافراگم اندازه‌گیری منتقل میشه. خروجی الکتریکی این مجموعه گیج (استرین گیج‌) به‌طور مستقیم با فشار روی دیافراگم یا نوک سنسور فشار مذاب متناسبه.

نمای مقطعی از عملکرد سنسور فشار ملت

دسته‌بندی های سنسور فشار مذاب

از نمایی نزدیک‌تر

حالا بیا اجزای مختلفی که یک سنسور فشار مذاب رو تشکیل می‌دن رو باهم بررسی کنیم و بفهمیم که چگونه با هم کار می‌کنند تا فشار مواد مذاب رو اندازه‌گیری کنن.

دیافراگم

فشار از سوی مواد مذاب، به این قسمت وارد می‌شود.

اتصال مکانیکی

قسمت رزوه خورده جهت اتصال به ماشین اکسترودر

غلاف سخت

غلاف سخت جهت اتصال مستقیم به رزوه ماشین اکسترودر

کپیلاری منعطف

وظیفش انتقال فشار وارده از دیافراگم به عنصر اندازه‌گیری فشار

اجزای تشکیل دهنده یک سنسور فشار مذاب (سنسور فشار ملت) | سنسور فشار اکسترودر | ترانسمیتر فشار مذاب | ترانسدیوسر فشار مذاب

بدنه

وظیفش اینه که از مدارات داخلی سنسور محافظت کنه!

اتصال الکتریکی

از این قسمت میشه اتصال الکتریکی بین سنسور فشار مذاب و کنترلر های فرآیند رو برقرار کرد

کابل شیلد دار

کابل شیلد دار جهت حذف نویز های موجود و بهبود عملکرد خروجی سنسور

سیم

سیم ها در رنگ های مختلف جهت اتصال و کالیبراسیون داخلی

در این ویدیو، میتونید قسمت های مختلف یک سنسور فشار مذاب رو در واقعیت هم ببینید!​

اما این فقط بخشی از یک دنیای بزرگ‌تره!

سنسور فشار انواع مختلفی داره که در یک مقاله جامع، به‌طور کامل به بررسی انواع سنسور فشار، کاربرد هاشون در صنایع مختلف، نحوه انتخاب یک سنسور فشار مناسب و نکات نصب و دستورالعمل پرداختیم. فقط کافیه روی دکمه زیر کلیک کنی تا با انواع دیگر سنسور فشار آشنا بشی!

کاربرد های سنسور فشار ملت

پوستر قسمت کاربرد محصولات در منابع آموزشی

صنایع

کاربرد تجهیزات اندازه‌گیری فشار را در نظارت و کنترل فشار، سطح و جریان سیالات را در هر قسمت از صنایع مختلف مشاهده کنید!

سنسور فشار اکسترودر برای اندازه گیری فشار اکستروژن

اکسترودر

صنعت پلاستیک

اندازه‌گیری فشار مذاب در اکستروژن پلاستیک

سنسور دما مذاب برای اندازه گیری دما اکستروژن

اکسترودر پلاستیک

صنعت پلاستیک

اندازه‌گیری دمای مذاب در اکستروژن پلاستیک

نظارت بر فرآیند

در طول اکستروژن، هم نظارت مبتنی بر فرآیند و هم نظارت مبتنی بر محصول برای دستیابی به محصولی با کیفیت‌تر و با ثبات‌تر استفاده میشه. نظارت مبتنی بر فرآیند، شرایط فرآیند تولید مانند دما و فشار مذاب رو مانیتور می‌کنه. نظارت مبتنی بر محصول هم ویژگی‌های محصول مثل شفافیت و ضخامت رو مانیتور می‌کنه.

سیستم کنترل و اندازه گیری فشار در اکسترودر با کنترلر و سنسور فشار

اندازه‌گیری فشار مذاب

انواع مختلفی از سنسور فشار ملت وجود داره. رایج‌ترین سنسور فشاری که برای اندازه‌گیری فشار اکستروژن به‌کار میره، سنسور فشار مذاب با ترانسدیوسر استرین گیج و ترانسدیوسر پیزورزیستیوه.

ترانسدیوسر فشار مذاب استرین گیج می‌تونه همراه با کپیلاری یا فقط یک غلاف داشته باشه. این نوع از سنسور فشار اکسترودر دو دیافراگم داره، یکی در تماس با جریان مواد مذاب و دیگری در فاصله کمی از جریان مذاب (این دیافراگم توسط کپیلاری از فرآیند فاصله خواهد گرفت – همانند شکل بالا که یک سنسور فشار اکسترودر با کپیلاری به کنترلر/نمایشگر متصله).

فشار وارده توسط جریان مذاب به دیافراگم اول سنسور همراه با کپیلاری، سبب انحرافش از حالت مرجع (حالت بدون اعمال فشار) میشه. این انحراف توسط مایع پرکننده به‌صورت هیدرولیکی به دیافراگم دوم منتقل و سپس به حسگر فشار جهت پردازش و تبدیل به سیگنال خروجی استاندارد میشه.

پلیمر

اکستروژن

قالب‌گیری تزریقی بادی

قالب‌گیری تزریقی

هر جا که سخن از اندازه‌گیری فشار مواد مذاب است، نام “سنسور فشار مذاب” می‌درخشد!

برخی از کاربردهای صنعتی که در آن‌ها از سنسور فشار ملت استفاده میشه شامل:

  • اندازه‌گیری فشار مواد مذاب در فرآيند اکستروژن و سایر فرآیندهایی که مواد در دمای بالا مذاب میشن. از جمله این کاربرد ها می‌توان به تولید پروفیل، لوله های PVC و لوله های فاضلاب اشاره کرد.
  • تولید گرانول
  • فرآیند روکش کردن سیم و کابل
  • فرآیند بازیافت پلاستیک
  • فرآیند تولید مستربچ
  • فرآیند تولید بسته‌بندی محصولات غذایی و صنعتی
  • فرآيند لاستیک سازی

و کلیه کاربردهایی که در صنعت پلاستیک و الاستیک، برای تولید محصولی باکیفیت‌تر، بادوام‌تر و اقتصادی‌تر، نیازمند اندازه‌گیری فشار فرآيند خود هستند.

محبوب‌ترین های سنسور فشار مذاب

یک چالش بزرگ!

آیا می‌دونستی که استفاده نادرست از اکسترودر می‌تونه منجر به شرایط عملیاتی خطرناک و در بیشتر مواقع، باعث خرابی تجهیزات بشه؟

در واقع، طبق آمار ارائه شده، نزدیک به ۸ درصد از تمام آسیب های محل کار در صنعت پلاستیک ناشی از استفاده سنتی و عدم خودکارسازی تجهیزات پردازش پلاستیک مانند اکسترودره.

راه حل:

یکی از مهم‌ترین قدم ها، هوشمند و خودکار سازی ماشین آلات اکسترودر تولید پلیمر با استفاده از سنسور های اندازه‌گیری فشار و دمای مواد مذابه!

اکستروژن، امنیت و عملکرد

سنسور فشار مذاب یک تجهیز ضروری در تولید و پردازش پلیمره. ایمنی کارخانه، جلوگیری از فشار بیش از حد در ماشین اکسترودر و افزایش عملکرد به لطف کنترل پایدار و بهینه نرخ فلو، دلایلی هستن که استفاده از سنسور فشار مذاب رو در فرآیند اکستروژن ضروری می‌کنه.
مکان نصب، معمولاً در موقعیت‌هایی مانند خوانش فشار در طول سیلندر به منظور بررسی عملکرد مواد مذاب در ماردون، در فیلتر برای بررسی میزان تمیزی، قبل و بعد از پمپ دنده‌ای برای حفظ نرخ فلو ثابت و در هد برای بررسی فشار.

اکستروژن چیست؟ کاربرد سنسور فشار ملت در اکستروژن
چیست؟ کاربرد سنسور فشار ملت در اکسترودر

تزریق، خوانش فشار داینامیک

قالب‌گیری تزریقی یک فرآیند تولیدیه که برای تولید قطعات پلیمری با تزریق پلیمر مذاب به داخل حفره قالب استفاده میشه. حفره قالب با استفاده از دو نیمه قالب، ایجاد میشه که به هم چسبیده و شکل قطعه را تشکیل میدن.
پلیمر تا دمای بالا گرم میشه تا تبدیل به مذاب بشه. این مذاب سپس با استفاده از یک واحد تزریق ماردون مانند، به داخل قالب، تحت فشار بالا تزریق میشه. سپس پلیمر در قالب سرد و جامد میشه و قالب پس از باز شدن، محصول خروجی نمایان میشه.
سنسور رو میشه در نازل تزریق، در پیشران‌های داغ یا در واحدهای تزریق خارجی نصب کرد.

چرا اندازه‌گیری فشار؟

• نوسانات فشار معمولاً با پمپ های دنده‌ای از طریق اندازه‌گیری فشار کنترل می‌شن.

• پمپ های دنده‌ای به‌همراه پورت هایی جهت نصب سنسور فشار مذاب تولید می‌شوند که توسط اون اپراتور می‌تونه فشار ورودی و خروجی رو برای کنترل نرخ فلو، کنترل کنه.

• در صورت وجود فشار بیش از حد که تجهیزات رو به خطر میندازه، تجهیزات کنترل را می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که اکسترودر رو متوقف کنه.

• اندازه‌گیری فشار مذاب باید یک پارامتر ثابت در هر سیستم کنترل اکستروژن باشه تا از کیفیت محصولات خروجی فرآیند، مطمئن باشیم.

باید فشار را در فرآیند اکستروژن اندازه‌گیری کنیم؟

اکسترودر

اکسترودر ماشینیه که در فرآیند اکستروژن برای ذوب کردن مواد گرانولی استفاده می‌شه و سپس مواد ذوب شده رو به سمت یک قالب، برای تولید محصولی به صورت خمیری یا نواری شکل با فشار زیاد هدایت می‌کنه. اکسترودر از سیستم محرک، سیستم خوراک، سیلندر (ماردون و هیترها)، قالب و سیستم کنترل و پردازش تشکیل می‌شه. مواد گرانولی وارد اکسترودر و توسط هیتر ها گرم می‌شن. سپس ماردون درون سیلندر می‌چرخه و مواد ذوب شده رو به سمت قالب حرکت می‌ده. فشار ایجاد شده توسط حرکت ماردون برای ایجاد حرکت مواد ذوب شده به سمت قالب برای تشکیل محصول مورد نظر استفاده می‌شه.

اکسترودر ها عموماً به دو دسته کلی اکسترودر تک ماردونه و اکسترودر دو ماردونه تقسیم‌بندی می‌شن که در هر دو نوع اکسترودر، سنسور فشار مذاب در طول فرآیند اکستروژن و قالب‌گیری تزریقی کاربرد زیادی داره.

اکسترودر تک ماردون | تک مارپیچ

اکسترودر تک ماردون ماشینیه که در صنعت پردازش پلاستیک برای ذوب و همگن کردن مواد پلیمری استفاده میشه که شامل یک مارپیچ استوانه‌ایه که در داخل یک سیلندر می‌چرخه و باعث میشه که مواد پلیمری در حین انتقال به سمت قالب اکسترودر، ذوب و مخلوط بشن. اکسترودرهای تک مارپیچ معمولاً برای کاربردهای ساده مانند تولید فیلم، اکستروژن لوله و اکستروژن پروفیل استفاده میشن.

 

اکسترودر دو ماردون |‌ دو مارپیچ

اکسترودر دو ماردون ماشینیه که در صنعت پردازش پلاستیک برای پردازش مواد پلیمری استفاده میشه که شامل دو مارپیچ به‌هم پیوسته‌ست که در یک سیلندر می‌چرخن و فرآیند اختلاط و ذوب کارآمدتری رو در مقایسه با یک اکسترودر تک مارپیچ ارائه میدن. مارپیچ‌ها، عمل ورز دادن و پمپاژ رو ایجاد می‌کنن که به همگن و ذوب شدن مواد پلیمری کمک می‌کنن. اکسترودرهای دو مارپیچ معمولاً برای کاربردهای پیچیده‌تر مانند تولید مواد با ویسکوزیته بالا، محصولات چند لایه و پلاستیک‌های تقویت‌شده استفاده می‌شن.

موقعیت‌های اندازه‌گیری فشار مذاب

چندین موقعیت روی اکسترودر وجود داره که در اون محل‌ها، اندازه‌گیری فشار باید انجام بشه.

در امتداد سیلندر، اندازه‌گیری ها به تعیین عملکرد و طراحی مارپیچ کمک می‌کنن. قبل و بعد از اسکرین چنجر، اندازه‌گیری‌ها، در مورد موقعیت‌های بالقوه فشار بالا هشدار میدن و از محدودیت های جریان بین مارپیچ و قالب جلوگیری می‌کنن (دیگه چی از این بهتر!). در ورودی و خروجی پمپ دنده‌ای، اندازه‌گیری فشار، جریان ثابت مذاب را برای بهینه‌سازی عملکرد و ایمنی پمپ تضمین میکنه و اندازه‌گیری فشار در قالب، خروجی رو پایدار نگه می‌داره و ضایعات مواد رو کاهش میده. در هر مکان، اندازه‌گیری فشار توسط سنسور فشار مذاب به اطمینان از ایمنی تجهیزات و پرسنل کمک میکنه و خروجی و کارایی اکسترودر رو هم افزایش میده.

نحوه قرارگیری سنسور فشار ملت بر روی ماشین اکسترودر

راهنمای خرید سنسور فشار مذاب

در زیر سعی کردیم تا بصورت جامع، موارد انتخاب یک سنسور فشار مذاب رو بهت بگیم که قبل از انتخاب، باید در نظر بگیری. همچنین، همه گزینه های موجود برای انتخاب هم، پایین‌تر روی میزن 🙂

حداکثر فشار اندازه‌گیری

اتصال مکانیکی

خروجی مورد نیاز

اتصال الکتریکی

میزان دقت (درستی)

جنس دیافراگم سنسور

نوع سنسور دمای مورد نیاز

نوع مایع پرکننده

محدوده اندازه‌گیری فشار

• از ۳۵ تا ۲۰۰۰ بار | انواع رنج های فشار استاندارد در این بازه

انواع مدل های مختلف

• غلاف سخت

• غلاف سخت + کپیلاری منعطف

• غلاف سخت + کپیلاری منعطف + سنسور دما

• نصب فلنج

• کپیلاری نمایان (برای نصب در فضای محدود)

اتصال مکانیکی

• انواع اتصالات رزوه‌ای نظیر:

1/2″-20 UNF

M10 x 1.5

M14 x 1.5

M18 x 1.5

M22 x 1.5

• انواع اتصالات فلنجی

اتصال الکتریکی

• کابل متصل

• انواع کابل سوکت‌دار با تعداد پین های مختلف نظیر

۵ پین

۶ پین

۸ پین

• ترمینال های الکتریکی (مدل نمایشگر دار)

انواع سنسور دما

• انواع ترموکوپل نظیر:

ترموکوپل نوع K

ترموکوپل نوع E

ترموکوپل نوع J

ترموکوپل نوع L

• انواع RTD نظیر:

PT100 (دو، سه و چهار سیم)

انواع مایع پرکننده

• جیوه (تا ۳۹۹ درجه سانتی گراد)

• روغن

• روغن با تاییدیه غذایی و بهداشتی

• سدیم پتاسیم (NaK) (تا دمای ۵۳۸ درجه سانتی گراد)

• بدون مایع پرکننده

سنسور فشار ملت

انواع خروجی

• انواع خروجی های جریانی نظیر:

۴ تا ۲۰ میلی آمپر

۰ تا ۲۰ میلی آمپر

• انواع خروجی های ولتاژی نظیر:

۰ تا ۱۰ ولت دی سی

۰ تا ۵ ولت دی سی

۱ تا ۱۱ ولت دی سی

۱ تا ۶ ولت دی سی

۰.۵ تا ۹.۵ ولت دی سی

• انواع خروجی های ریشیومتریک (تقویت‌نشده) نظیر:

۲ میلی ولت به ولت دی سی

۲.۵ میلی ولت به ولت دی سی

۳.۳۳ میلی ولت به ولت دی سی

• انواع خروجی های دیجیتال نظیر:

پروتکل هارت | HART Protocol

IO-Link

CAN Bus

نصب و نگهداری سنسور فشار مذاب

نکات نصب سنسور فشار مذاب

هنگام نصب سنسور فشار مذاب بر روی دستگاه اکسترودر موارد زیر را رعایت کنید:

محیط نصب

  • اطمینان حاصل کنید که هیچ لوله سردی مستقیماً با سنسور فشار مذاب یا اتصال الکتریکی در تماس نباشه، چون ممکنه درستی خوانش فشار رو تحت تأثیر قرار بده یا کانکتور آسیب ببینه.
  • هیچ منبع حرارتی رو در نزدیکی سنسور فشار مذاب قرار ندید. همچنین نباید مستقیماً در معرض گرما قرار بگیره. در غیر این صورت، خرابی بلوک سنسور در دمای بالا ممکنه رخ بده. اگر ممکنه دما در بلوک استرین گیج واقع در بدنه ترانسدیوسر افزایش پیدا کنه، منابع حرارتی احتمالی را با مواد عایق بپوشانید.
  • از سنسور فشار مذاب در هیچ یک از شرایط محیطی زیر استفاده نکنید:
    – جایی که سنسور مستقیماً در معرض هوای سرد، هوای گرم یا هوای داغ قرار می‌گیره.
    – جایی که تغییرات دما زیاده.
    – جایی که سنسور در مستقیماً در معرض نور مستقیم خورشیده.
    – جایی که ممکنه به سنسور فشار ملت آب یا قطرات باران پاشیده شه یا حتی رطوبت زیاده. 
  • وسایل مغناطیسی مانند رله‌های مغناطیسی و غیره رو به نمایشگر فشار سیستم نزدیک نکنید. همچنین، خطوط برق رو از کابل‌های سنسور فشار ملت دور نگه دارید. (این خیلی مهمه!)
  • اگر سنسور فشار مذاب برای اسکرین چنجر استفاده میشه، ممکنه در حین عملیات ضربه ببینه و باعث ایجاد مشکلاتی در سنسور بشه (و در بعضی مواقع، کلاً سنسور غیرقابل استفاده بشه!). در چنین حالتی، هنگام نصب سنسور، موقعیت و جهت را به دقت در نظر بگیرید. (بیا پایین‌تر تا بهت بگم چجوری سنسور فشار مذاب رو نصب کنی :))
نکات نصب سنسور فشار مذاب
نکات مهم هنگام نصب بر روی اکسترودر

نکات نصب بر روی اکسترودر

  • هنگام نصب سنسور فشار مذاب بر روی اکسترودر، هیچ نیازی به پیچاندن نوار دور رزوه ها برای آب‌بندی نیست. ماشین‌کاری قسمت تحتانی سنسور های فشار ملت به‌گونه‌ای است که با/بدون یک زاویه در سطح بدنه، مانع از نشت هرگونه روغن یا مواد مذاب به بیرون میشه!
  • قبل از نصب سنسور فشار ملت، ظاهر دیافراگم را به دقت بررسی کنید. اگر انتهای دیافراگم کمی تغییر شکل داده یا غیرطبیعی باشه، نیاز به کالیبره مجدد داره.
  • به هیچ عنوان برای پاک کردن رسوبات روی سطح دیافراگم از اشیاء فلزی یا هر شیء که به سطح آسیب برسونه یا اونو مخدوش کنه استفاده نکنید.

نکات حفره نصب

  • هنگام نصب سنسور فشار مذاب، ابعاد حفره نصب آن را به دقت بررسی کنید (سایز رزوه سنسور فشار مذاب خریداری شده باید با ابعاد حفره نصب آن کاملاً سازگار باشد).
  • اگر رزین یا رسوبات جریان مذاب همچنان در حفره نصب باقی بمونه، ممکنه به سنسور آسیب برسونه. بنابراین، قبل از نصب، همیشه هر گونه رسوبات را از حفره نصب، توسط کیت ابزار تمیزکننده حفره نصب، پاکسازی کنید.
  • سطح دیافراگم سنسور فشار مذاب نباید از دیواره داخلی سیلندر بیرون بزنه (به اندازه ۰.۰۲ اینچ نسبت به سطح داخلی سیلندر، عقب‌رفتگی داشته باشه)، چون ممکنه مارپیچ به سطح دیافراگم آسیب برسونه! (بسیار مهم)
نحوه نصب درست سنسور فشار مذاب در فرآیند
نمایش موقعیت دیافراگم و بدنه داخلی سیلندر - سطح دیافراگم با سطح داخلی باید در یک سطح قرار بگیرن.

کیت ابزار حفره نصب:

این جعبه ابزار، یک آچار فرانسه ضروری برای هر مهندسیه که با دستگاه های اکسترودر و تزریق کار می‌کنه. این جعبه ابزار شامل:

  • یک مایع آبی رنگه که برای بررسی کیفیت حفره نصب به کار میره
  • یک قلاویز برای پاکسازی رزوه‌ها از بقایای پلاستیک سفت شده
  • یک گیج پلاگ، جهت اطمینان از پاکسازی مناسب
  • یک ابزار تمیزکننده شیاردار جهت پاکسازی آب‌بند 45 درجه

در این ویدیو، به بررسی چگونگی تمیزکاری حفره های نصب توسط کیت ابزار مخصوص پرداخته‌ایم.​

جهت‌ قرارگیری سنسور فشار ملت

اگر سنسور فشار مذاب در جهت عمودی نصب بشه (جهت A)، ممکنه مستقیماً تحت تأثیر جریان حرارت از منبع گرما (جریان افزایشی هوای گرم) قرار بگیره. در چنین حالتی، دمای استرین گیج در سنسور ممکنه از حداکثر دمای مجاز ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد هم عبور کنه. به منظور عدم تجاوز از این حد دمایی، لازمه بدنه سنسور در دمای کمتر از ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری بشه.

بهترین راه حل اینه که یک عایق حرارتی را در اطراف منابع گرمایی اطراف مثل هیتر بپیچانید.

جهت قرارگیری سنسور فشار ملت بر روی اکسترودر
جهت قرارگیری سنسور فشار ملت روی اکسترودر

با تغییر جهت نصب سنسور از جهت مایل (جهت B) به جهت افقی (جهت C)، به این ترتیب، اثر جریان حرارت کمتر میشه.

نکات نگهداری سنسور فشار مذاب

احتیاط ها هنگام بازکردن سنسور از روی دستگاه

  • سنسور فشار مذاب رو باید فقط در حالتی که دستگاه خالی (بدون فشار) اما همچنان داغه باز کنید. چون ممکنه دیافراگم سنسور بر اثر سردشدن و رسوب‌شدن مواد مذاب آسیب ببینه. سنسور فشار مذابی که از این طریق آسیب ببینه، پس از نصب دوباره، پارامتر تکرارپذیریش همراه با خطا خواهد بود.
  • هنگام بازکردن سنسور از روی دستگاه، اونو در دمایی مشابه هنگام نصبش بردارید. بازکردن سنسور فشار ملت در دماهای مختلف باعث درگیری نامنظم رزوه‌ها میشه!
  • اگر پس از رعایت احتیاط های ذکر شده بازهم رسوبات مواد مذاب بر روی دیافراگم و سطوح اطراف سنسور قرار گرفت، با اعمال حرارت خیلی ملایم به این سطوح توسط یک شعله، این رسوبات رو جدا کنید (اما دما نباید از ۴۰۰ درجه سانتی‌گراد عبور کنه).

احتیاط‌ها هنگام خنک شدن اکسترودر

اگر پلیمر مذاب درون اکسترودر باقی بمونه و سنسور فشار ملت همچنان نصب باشه و دما هم کاهش پیدا کنه، ممکنه دیافراگم تحت فشار قرار بگیره و در اثر انقباض پلیمر و غیره تغییر شکل بده. در نتیجه ممکنه خطای اندازه‌گیری رخ بده. اگر اکسترودر خنک شد، تمام پلیمر باقی مونده درون سیلندر رو کاملاً جدا کنید یا اول سنسور رو بردارید. به‌خصوص مراقب سنسور فشار های مذابی باشید که رنج فشارشون پایینه چون‌که این اثر به‌راحتی باعث آسیب دیدنشون میشه.

در اینجا به بررسی دقیق انواع فرآیند های اکستروژن، تجهیزات و محصولات پست‌اکستروژن و هم اکستروژن می‌پردازیم!

اینجا با انواع مایع‌های پرکننده سنسور فشار مذاب، مشخصات، کاربرد و باید ها و نباید هاشون آشنا میشیم!

در این مقاله یاد می‌گیریم چرا ثابت و یکنواخت نگه داشتن دما و فشار در اکسترودر، از اهمیت زیادی برخورداره!

سنسور فشار مذاب برای بهبود خروجی اکسترودر و کیفیت مواد مذاب و افزایش ایمنی در تولید استفاده میشه. اما باید به چه مواردی هنگام استفاده از آن توجه کنیم که هزینه تعمیر و نگهداری آن کاهش یابد؟

سوالات متداول

سنسور فشار مذاب در تجهیزات پردازش پلاستیک، مانند اکسترودرها و قالب‌های تزریق، برای اندازه‌گیری فشار درون مذاب استفاده می‌شود. این سنسور نظارت در زمان واقعی فرآیند را فراهم می کند و مهندسان فرآیند را قادر می سازد تا فرآیند تولید را کنترل و بهینه کنند.

برخی از مزایای استفاده از سنسور فشار مذاب شامل بهبود کنترل فرآیند، تشخیص زودهنگام مشکلات، افزایش راندمان تولید و بهبود ایمنی است.

محدوده دمایی سنسور فشار مذاب بسته به مدل و طراحی خاص می تواند متفاوت باشد. برخی از سنسورها برای استفاده در محیط های با دمای بالا، تا 600 درجه سانتیگراد یا بیشتر رتبه بندی شده اند، در حالی که برخی دیگر ممکن است درجه حرارت پایین تری داشته باشند.

خروجی سنسور فشار مذاب معمولاً به دستگاه بازخوانی مانند نمایشگر یا سیستم کنترل منتقل می شود. سیگنال ممکن است تقویت و فیلتر شود تا یک قرائت پایدار و دقیق از فشار مذاب ارائه دهد.

عناصر مبدل رایج مورد استفاده در حسگرهای فشار مذاب شامل کرنش سنج ها و عناصر پیزومقاومتی هستند. برخی از سنسورها همچنین دارای یک مکانیسم جبران کننده دما، مانند ترمیستور یا ترموکوپل، برای تصحیح اثرات دما بر روی اندازه گیری هستند.

بله، بسیاری از سنسورهای فشار مذاب برای مقاومت در برابر محیط های خشن از جمله دماهای بالا و مواد خورنده طراحی شده اند. برخی از سنسورها نیز به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بادوام و مقاوم در برابر استرس فیزیکی باشند و برای استفاده در کاربردهای سخت مناسب باشند.

به‌عنوان یک تولید کننده در صنعت پلاستیک، یافتن تجهیزات و مواد اولیه مناسب برای موفقیت ما بسیار مهم است. سنسور فشار مذاب به ما امکان نظارت مداوم بر فشار مذاب در فرآيند اکستروژن و کنترل کامل آن را داده‌ است. همچنین، خوانش دقیق فشار فرآیند اکستروژن، ما را قادر به بهینه‌سازی فرآیند تولید، افزایش کیفیت محصولات خروجی، افزایش ظرفیت تولید، کاهش ضایعات تولیدی، کاهش هزینه و زمان تعمیر و نگه‌داری ماشین آلات‌ و کاهش هزینه تمام شده محصولات مان شده است. علاوه بر این، تشخیص زودهنگام مشکلات از جدی‌شدن مشکلات احتمالی جلوگیری کرده و زمان خرابی را برای ما کاهش داده است. ما دیگر خیالمان راحت است زیرا می‌دانیم که تجهیزات و اپراتورهای ما محافظت می‌شوند. ما از کیفیت و قابلیت اطمینان محصولات پیشنهادی شما و پشتیبانی فنی که ارائه می‌کنید قدردانی می‌کنیم. تیم شما در تمام مراحل در کنار ما بوده و به سوالات ما پاسخ داده و به ما در حل مشکلات کمک کرده است.
مشتریان امین خیرالهی
امین خیراللهی
مدیر اجرایی - در پاسخی اختصاصی به سنجش فرا هوشمند

سازندگان منتخب سنسور فشار مذاب

تولیدکنندگان برتر صنعت اندازه‌گیری فشار مواد مذاب، در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر!

لوگوی شرکت جفران ایتالیا | Gefran - تولید کننده انواع سنسور فشار مذاب | سنسور فشار ملت، کنترلر فشار و دما، سنسور فشار و ترانسمیتر فشار
ساخت ایتالیا
لوگوی شرکت سند الکترونیک چین | Sand Electronics - تولید کننده انواع سنسور فشار مذاب | سنسور فشار ملت، کنترلر فشار و دما، ترانسمیتر فشار مذاب، ترانسدیوسر فشار مذاب
ساخت چین
لوگوی شرکت زد اچ وای کیو چین | ZHYQ - تولید کننده انواع سنسور فشار مذاب | سنسور فشار ملت، ترانسمیتر فشار مذاب، ترانسدیوسر فشار مذاب، کنترلر فشار و دما، سنسور فشار و ترانسمیتر فشار
ساخت چین
لوگوی شرکت داینیسکو آمریکا | Dynisco - تولید کننده انواع سنسور فشار مذاب | سنسور فشار اکسترودر، سنسور فشار تزریق، کنترلر فشار و دما، سنسور فشار و ترانسمیتر فشار
ساخت آمریکا

آیا آماده‌ای تا کسب و کار خودت رو به سطحی بالاتر ارتقا بدی؟

پس همین الآن با ما تماس بگیر!

۰۹۱۰-۲۰۷-۱۰۸۷

همچنین می‌تونی فرم زیر رو پر کنی تا کارشناسان ما در اسرع وقت باهات تماس بگیرن یا همین الآن، با یکی از کارشناسان بصورت آنلاین گفتگو کنی.

پیمایش به بالا