بررسی تخصصی سنسور فشار اکسترودر Ziasiot سری PTOG برای اکستروژن، کامپاند و رزین
نوع سنسور در این سری با دو گزینه ترانسمیتر فشار ذوب و ترانسدیوسر فشار مذاب توصیف میشود و به این معنی است که این سنسور یک نیروگاه همهکاره است.
یک ترانسمیتر فشار مذاب که میتوان آنرا به عنوان ارتباطدهنده دنیای حسگر در نظر گرفت، خوانش فشار مواد مذاب را به یک سیگنال الکتریکی، یک ولتاژ، تبدیل میکند، که میتواند سپس به سیستم کنترل یا واحد نمایشگر منتقل شود. در نتیجه ترانسمیتر فشار مذاب برای نظارت و کنترل در زمان واقعی فرآیند، عالی میباشد.
یک ترانسدیوسر فشار مذاب است و بهطور مستقیم فشار اعمال شده توسط مواد مذاب را اندازهگیری میکند و آنرا به یک سیگنال الکتریکی،یک جریان، قابل استفاده تبدیل میکند. بنابراین، اگر برای کنترل کیفیت و اطمینان از شرایط پردازش بهینه نیاز به خوانش فشار دقیق باشد، این سنسور، این وظایف را تحت پوشش قرار میدهد.
در اصل، با استفاده از این سنسور، نه تنها یکی، بلکه دو قابلیت ضروری را در یک بسته بندی منظم دریافت میشود.
مدلهای مختلف سری PTOG شامل موارد زیر میباشند:
- غلاف سخت: این مدل دارای طراحی غلاف محکم و ثابت است و برای برنامههایی ایدهآل است که در آن به یک اتصال مستقیم و قوی بین سنسور و فرآیند نیاز باشد. در محیط و شرایطی که پایداری و دوام کلیدی است، استفاده از این مدل بهترین راه میباشد.
- غلاف سخت + کپیلاری منعطف: اکنون، این مدل با افزودن یک کپیلاری منعطف به مخلوط، همه چیز را ارتقا میدهد. غلاف سخت آن پایه پایدار را فراهم میکند، در حالی که کپیلاری منعطف امکان تطبیقپذیری بیشتری را در نصب فراهم میکند. در نتیجه میتوان کپیلاری را خم کرد و مانور داد تا تنظیمات مختلف را در خود جای دهد یا از موانع اجتناب کند و بدون از بین بردن دقت، انعطاف بیشتری میدهد.
- غلاف سخت + کپیلاری منعطف + سنسور دما: این مدل بهترین عملکرد را ارائه میدهد. نه تنها غلاف سخت و محکم و ترکیب کپیلاری منعطف را دریافت میکند، بلکه یک سنسور دما را نیز در ترکیب قرار میدهد. این بدان معنی است که میتوان همزمان فشار و دما را کنترل کرد و بینش بیشتری در مورد فرآیند ارائه میدهد و شرایط بهینه را در هر زمان تضمین مینماید.
اصل اندازهگیری برای این سری سنسور فشار اکسترودر از نوع پل ویتستون، استرین گیج میباشد.
برای توصیف بهتر این ویژگی، میتوان تصور کرد یک دستگاه کوچک و فوق العاده حساس به نام استرین گیج وجود دارد. این شگفتی کوچک تغییرات کوچک در شکل یا کرنش یک ماده را هنگام قرار گرفتن در معرض فشار یا نیرو اندازه میگیرد. هنگامیکه فشار به سنسور فشار مذاب اعمال میشود، باعث ایجاد تغییر شکل جزیی در دیافراگم سنسور میشود، جایی که استرین گیج وارد عمل میشود.
اکنون، پل ویتستون مانند مغز پشت عملیات است. این یک مدار الکتریکی متشکل از چهار بازوی مقاومتی است که استرین گیج یکی از این بازوها را تشکیل میدهد. همانطور که استرین گیج فشار را تجربه میکند، مقاومت الکتریکی آن کمی تغییر میکند. این تغییر در مقاومت، تعادل پل ویتستون را مختل میکند و یک سیگنال الکتریکی کوچک متناسب با فشار اعمال شده ایجاد میکند.
محدوده فشار برای سنسورهای فشار مذاب سری PTOG از ۳۵ – ۰ تا ۲۰۰۰ – ۰ بار می باشد. عدد ۰ در ابتدا نشاندهنده حداقل فشاری است که این سنسور میتواند بهطور موثر اندازهگیری کند. در این حالت، از ۰ بار شروع میشود، یعنی میتواند فشارها را از صفر مطلق تا حداکثر فشار تعیین شده تشخیص دهد.
اعداد بعد از خط تیره (-) نشاندهنده حداکثر فشاری است که سنسور میتواند تحمل کند. بنابراین، برای مثال، اگر میگوید ۳۵ – ۰ بار، به این معنی است که سنسور میتواند فشارهای ۰ تا ۳۵ بار (یا ۰ تا ۵۰۰ psi) را به دقت اندازهگیری کند. به همین ترتیب، اگر میگوید ۲۰۰۰ – ۰ بار، به این معنی است که سنسور میتواند فشارهای ۰ تا ۲۰۰۰ بار (یا تقریبا ۰ تا ۳۰۰۰۰ psi) را تحمل کند.
مشخصات الکتریکی سنسور فشار اکسترودر Ziasiot سری PTOG برای اکستروژن، کامپاند و رزین
انواع خروجی این سری سنسور فشار برند زیاسیات شامل گزینههای زیر میباشند:
- ۴-۲۰ میلیآمپر: این گزینه خروجی سیگنال جریانی از ۴ تا ۲۰ میلیآمپر را ارائه میدهد. این یک انتخاب متداول برای کاربردهای صنعتی به دلیل استحکام و ایمنی در برابر نویز الکتریکی است.
- ۴-۲۰ میلیآمپر + رله: مشابه گزینه ۲۰-۴ میلیآمپر است، اما با امتیاز اضافی خروجی رله. در نتیجه این امکان را میدهد دستگاههای خارجی یا آلارمها را بر اساس خوانشهای سنسور فعال کرد.
- ۰-۱۰ ولت و ۰.۱-۱۰.۱ ولت و ۵-۰ ولت و ۰.۱-۵.۱ ولت: این گزینهها سیگنالهای ولتاژی از ۰ تا ۱۰ ولت یا ۵ ولت را ارائه میدهند، با برخی از تغییرات وضوح تصویر بهتری را ارائه میدهند.
- ۳.۳۳ میلی ولت به ولت، ۲ میلی ولت به ولت و ۲.۵ میلی ولت به ولت: این گزینهها سیگنالهای خروجی ولتاژی هستند که مستقیما با فشار اعمال شده متناسب هستند و بر حسب میلی ولت بر ولت (mV/V) بیان میشوند. آنها معمولا در برنامههایی استفاده میشوند که ورودی ولتاژ ترجیح داده میشود.
اکنون، اینکه کدام یک مناسبتر است، واقعا به کاربرد خاص سنسور و نیازهای سیستم کنترل یا نظارت بستگی دارد. در اینجا چند ملاحظه وجود دارد:
- سازگاری: اطمینان حاصل شود که سیگنال خروجی با سیستم کنترل یا دستگاه جمعآوری داده سازگار است. همچنین باید بررسی شود که از چه نوع ورودیهایی پشتیبانی میکنند.
- ایمنی نسبت به نویز: اگر محیط استفاده از سنسور فشار پر سر و صدا یا مستعد تداخل الکتریکی است، خروجی جریانی مانند ۲۰-۴ میلیآمپر ممکن است به دلیل ایمنی در برابر نویز ترجیح داده شود.
- رزولوشن: اگر به اندازهگیریهای دقیق با وضوح خوب نیاز است، گزینههایی مانند ۱۰-۰ ولت با افزایش ۰.۱ ولت ممکن است ایدهآل باشند.
- ادغام: باید در نظر گرفت که سیگنال خروجی چقدر میتواند به راحتی در تنظیمات موجود یکپارچه شود. بنابراین گزینهای را انتخاب کرد که نصب را ساده میکند و نیازهای سختافزاری اضافی را به حداقل میرساند.
در نهایت، مناسبترین گزینه خروجی، گزینهای است که به بهترین وجه نیازهای خاص را برآورده میکند و بهطور یکپارچه با سیستم یکپارچه میشود.
هنگامیکه در مورد مشخصات دقت سری PTOG با مقادیر ≤ 0.5± %FS و ≤ 0.25± %FS صحبت میشود، اساسا در مورد نزدیک بودن قرائتهای سنسور به مقدار فشار واقعی صحبت میشود.
دقت ≤ 0.5± %FS بدان معناست که قرائتهای سنسور میتواند از مقدار فشار واقعی حداکثر به اضافه یا منهای ۰.۵ درصد از محدوده فشار در مقیاس کامل منحرف شود. به عنوان مثال، اگر محدوده فشار در مقیاس کامل ۱۰۰ بار باشد، حداکثر خطای مجاز ۰.۵± بار خواهد بود. بنابراین، اگر فشار واقعی ۵۰ بار باشد، قرائت سنسور میتواند بین ۴۹.۷۵ تا ۵۰.۲۵ بار باشد و همچنان با توجه به این مشخصات دقیق در نظر گرفته شود.
دقت ≤ 0.25± %FS نشاندهنده سطح بالاتری از دقت است زیرا قرائتهای سنسور که اجازه دارند حداکثر ۰.۲۵٪ از محدوده فشار در مقیاس کامل منحرف شوند. با استفاده از مثال بالا، با محدوده کامل ۱۰۰ بار، حداکثر خطای مجاز ۰.۲۵± بار خواهد بود. بنابراین، برای فشار واقعی ۵۰ بار، قرائت سنسور میتواند بین ۴۹.۸۷۵ و ۵۰.۱۲۵ بار باشد و همچنان در محدوده مشخصات باشد.
حال، این چگونه بر خوانشهای اندازهگیری فشار تاثیر میگذارد؟ اساسا، مشخصات دقت بیان میکند که چقدر میتوان به مقادیر فشار گزارش شده سنسور اطمینان داشت. دقت بالاتر بهاین معنی است که خوانش سنسور به مقدار فشار واقعی نزدیکتر است و دادههای مطمئنتر و دقیقتری را برای کنترل فرآیند، تضمین کیفیت یا نیازهای نظارت در اختیار قرار میدهد.
بنابراین، هنگام انتخاب بین مشخصات دقت، با توجه به سطح دقت مورد نیاز برای برنامه کاربردی، اگر به اندازهگیریهای بسیار دقیق نیاز است، انتخاب دقت ≤ 0.25± %FS راه حل است. با این حال، اگر برنامه اجازه میدهد تا حاشیه خطا کمی بیشتر باشد، دقت ≤ 0.5± %FS ممکن است در عین صرفهجویی در هزینه، کافی باشد.
از دیگر ویژگیهای جالب درسنسورهای فشار سری PTOG این است که میتوانند به سنسور دما مجهز شود و به این معنی است که کاربر این قابلیت را دارد که یک سنسور اضافی برای اندازهگیری دما در کنار فشار اضافه کند.
انواع سنسورهای دما موجود در این سری عبارتند از:
ترموکوپل نوع J و K و E: انواعی از ترموکوپلها که حسگرهای دما هستند و شامل دو فلز مختلف به هم متصل میباشد. هنگامیکه در معرض یک گرادیان دما قرار میگیرند، ولتاژ کمی متناسب با اختلاف دما تولید میکنند. هر نوع ترموکوپل از ترکیبهای مختلفی از فلزات استفاده میکند که در نتیجه محدوده دما و ویژگیهای متفاوتی دارد. مثلا:
- ترموکوپل نوع J: مناسب برای طیف وسیعی از کاربردهاست و دقت خوبی را در محدوده ۲۱۰- درجه سانتیگراد تا ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد ارائه میدهد.
- ترموکوپل نوع K: بهطور گسترده برای کاربردهای عمومی استفاده میشود و محدوده دمایی وسیعی از ۲۰۰- درجه سانتیگراد تا ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد را فراهم میکند.
- ترموکوپل نوع E: دقت و حساسیت خوبی را در محدوده ۲۷۰- درجه سانتیگراد تا ۹۰۰ درجه سانتیگراد ارائه میدهد و اغلب در کاربردهای برودتی استفاده میشود.
RTD مدل PT100: این مخفف عبارت Resistance Temperature Detector (RTD) با عنصر پلاتین (Pt) است. RTDها حسگرهایی هستند که مقاومت آنها با افزایش دما به صورت قابل پیشبینی و تکرارپذیر افزایش مییابد. PT100 به مقدار مقاومت در ۰ درجه سانتیگراد اشاره دارد که ۱۰۰ اهم است. سنسورهای RTD مدل PT100 دقت و پایداری بالایی را در محدوده دمایی وسیع، معمولا از ۲۰۰- تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد ارائه میدهند.
بنابراین، با ارائه این گزینههای سنسور دما، این سری به کاربر این امکان را میدهد که نه تنها فشار، بلکه دما را بهطور همزمان کنترل کند و دید جامعی از شرایط فرآیند خود ارائه میدهد. اطمینان از کنترل دقیق، بهینهسازی کارایی یا حفظ استانداردهای کیفیت، همچنین داشتن اندازهگیری فشار و دما در لحظه، میتواند فوق العاده ارزشمند باشد.
وقتی در مورد ولتاژ منبع تغذیه صحبت میشود، به محدوده ولتاژهایی اشاره دارد که میتوانند سنسور فشار مذاب را تغذیه کنند. سنسور فشار اکسترودر Ziasiot سری PTOG دو منبع تغذیه را پشتیبانی مینماید:
- ۱۲-۳۶ ولت دی سی: این بدان معناست که سنسور میتواند با ولتاژ تغذیه در هر نقطهای در محدوده ۱۲ تا ۳۶ ولت دی سی (جریان مستقیم) کار کند. بنابراین محدوده انعطافپذیری را ارائه میدهد که بسته به تنظیمات و نیازهای فرآیند میتوان از انواع منابع برق استفاده کرد. چه منبع تغذیه با ولتاژ بالاتری در دسترس باشد و چه نیاز به کارکرد سنسور در محیطهایی که نوسانات ولتاژ معمول است، این محدوده میتواند طیف وسیعی از سناریوها را در خود جای دهد.
- ۶-۱۲ ولت دی سی: از طرف دیگر، این گزینه محدوده باریکتری از ولتاژ تغذیه را مشخص میکند که از ۶ تا ۱۲ ولت دی سی را شامل میشود. این محدوده ولتاژ پایین ممکن است برای کاربردهایی که مصرف برق کمتر یا ولتاژ خاص لازم است، مناسب باشد. همچنین برای سیستمهای باتریدار یا کممصرف ایدهآل است.
بنابراین، بسته به گزینههای منبع تغذیه، اهداف بهرهوری انرژی، یا الزامات ولتاژ خاص، میتوان محدوده ولتاژ منبع تغذیه را انتخاب کرد که به بهترین وجه با نیازهای سیستم مطابقت داشته باشد. داشتن گزینههای متعدد انعطافپذیری میدهد تا حسگر را بهطور یکپارچه در تنظیمات موجود ادغام نمود و در عین حال از عملکرد قابل اعتماد و پایدار اطمینان حاصل کرد.
محدوده دمای دیافراگم که در این سری از سنسور فشار از ۰ تا ۴۰۰+ درجه سانتیگراد میباشد، به محدوده دمایی اشاره میکند که در آن دیافراگم سنسور فشار مذاب میتواند بهطور موثر بدون به خطر انداختن عملکرد یا دوام کار کند.
این محدوده نشان میدهد که دیافراگم به عنوان جزء حساس سنسور، که وظیفه اندازهگیری فشار را بر عهده دارد، میتواند دماهای ۰ درجه سانتیگراد تا ۴۰۰+ درجه سانتیگراد را تحمل کند. این محدوده دما طیف گستردهای از شرایط عملیاتی را پوشش میدهد و حسگر را برای کاربردهایی که شامل مواد یا فرآیندهای مذاب با دمای بالا هستند مناسب میکند.
از نظر عملی، این مشخصات به کاربر اطمینان میدهد که سنسور میتواند دقت، قابلیت اطمینان و یکپارچگی ساختاری خود را حتی در محیطهای سخت که درجه حرارت بالا میرود حفظ کند. در کار با پلاستیک، لاستیک، مواد شیمیایی یا سایر مواد با دمای بالا، میتوان اعتماد کرد که دیافراگم این سنسور میتواند گرما را تحمل کند و اندازهگیری دقیق فشار را بهطور مداوم انجام دهد.
مشخصات مکانیکی سنسور فشار اکسترودر Ziasiot سری PTOG برای اکستروژن، کامپاند و رزین
اتصال مکانیکی نوع و اندازه رزوههای مورد استفاده برای اتصال سنسور به تجهیزات فرآیند را مشخص میکند. انواع اتصالات مکانیکی موجود برای این سری عبارتند از:
- 1/2-20UNF: این گزینه به اندازه رزوه ۱.۲ اینچ با تعداد ۲۰ رزوه در هر اینچ، مطابق با رزوه استاندارد ملی (UNF) اشاره دارد. این یک اندازه رزوه رایج است که در کاربردهای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد و تعادلی بین استحکام و سهولت نصب ارائه میدهد.
- M14 × 1.5: این اتصال نشاندهنده اندازه رزوه متریک با قطر ۱۴ میلیمتر و گام (فاصله بین رزوهها) ۱.۵ میلیمتر است. رزوههای متریک در بسیاری از صنایع، به ویژه در مناطقی که سیستم متریک استاندارد است، رایج است.
- M18 × 1.5: بهطور مشابه، اندازه رزوه متریک با قطر ۱۸ میلیمتر و گام ۱.۵ میلیمتر را مشخص میکند.
- M22 × 1.5: باز هم در این گزینه اندازه رزوه متریک با قطر ۲۲ میلیمتر و گام ۱.۵ میلیمتر میباشد.
انتخاب گزینه بهتر از بین این اتصالات به چندین عامل بستگی دارد:
- سازگاری: اتصال مکانیکی باید انتخاب شود که با رزوههای تجهیزات فرآیند مطابقت داشته باشد. استفاده از یک رزوه سازگار، اتصال ایمن و بدون نشتی را تضمین میکند.
- برنامه: الزامات خاص در کاربرد سری PTOG باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، اگر در صنعتی به کار میشود که رزوههای متریک استاندارد هستند، ممکن است گزینههای M14 × 1.5، M18 × 1.5 یا M22 × 1.5 ترجیح داده شود. اگر ترانسمیتر فشار در محیطی استفاده میشود که اندازهگیریهای امپریالیستی رایجتر است، ممکن است رزوه 1/2-20UNF ترجیح داده شود.
- استحکام و دوام: در حالی که رزوههای امپریال و متریک عملکرد قابل اعتمادی را ارائه میدهند، برخی از صنایع یا برنامهها ممکن است بر اساس استفاده تاریخی یا الزامات تجهیزات خاص ترجیحاتی داشته باشند.
در نهایت، بهترین گزینه اتصال مکانیکی گزینهای است که با تجهیزات، استانداردهای صنعت و نیازهای کاربردی همسو باشد.
در سنسور فشار اکسترودر سری PTOG اتصالات مکانیکی از سه مادهی متفاوت ساخته میشوند:
- فولاد ضد زنگ 17-4 PH: این ماده نوعی فولاد ضد زنگ رسوب سخت است که به دلیل ترکیب عالی از استحکام بالا، مقاومت در برابر خوردگی خوب و سختی، شناخته شده است. معمولا در کاربردهایی استفاده میشود که استحکام و مقاومت در برابر خوردگی مهم است، مانند صنایع هوافضا، نفت و گاز و صنایع شیمیایی. فولاد ضد زنگ 17-4 PH برای محیطهایی که در آن قرار گرفتن در معرض مواد خورنده یا فشار بالا مورد انتظار است، مناسب میباشد.
- اینکونل ۷۱۸: سوپرآلیاژ مبتنی بر نیکل است که به دلیل خواص مکانیکی برجسته، مقاومت در برابر دمای بالا و مقاومت در برابر خوردگی عالی در محیطهای خشن شناخته شده است. این ماده بهصورت گسترده در هوافضا، موتورهای توربین گاز، راکتورهای هستهای و دیگر کاربردهای دمای بالا که در آن استحکام و قابلیت اطمینان حیاتی است، استفاده میشود. اینکونل ۷۱۸ به ویژه برای کاربردهایی که شامل دماهای بالا، فشارهای شدید و اتمسفرهای خورنده هستند، مناسب است.
- هستلوی C-276: یک آلیاژ نیکل-مولیبدن-کروم است که به دلیل مقاومت در برابر خوردگی استثنایی خود در طیف وسیعی از محیطهای تهاجمی از جمله اسیدهای اکسیدکننده و کاهش اسیدی، محیطهای حاوی کلرید و آب دریا مشهور است. مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی موضعی، ترک خوردگی ناشی از تنش، و حفرهزایی دارد، و آنرا به گزینهای ارجح برای پردازش شیمیایی، کنترل آلودگی و کاربردهای دریایی که مقاومت در برابر خوردگی بسیار مهم است تبدیل میکند.
در مورد کاربرد هر یک از این مواد میتوان چنین گفت:
- فولاد ضد زنگ 17-4 PH: ایدهآل برای کاربردهایی که نیاز به تعادل استحکام، مقاومت در برابر خوردگی و مقرون به صرفه بودن دارند. معمولا در کاربردهای مختلف صنعتی از جمله سنسورهای فشار، شیرها، پمپها و اتصالات استفاده میشود.
- اینکونل ۷۱۸: مناسب برای محیطهای با دمای بالا و فشار بالا که در آن به استحکام استثنایی، مقاومت در برابر خستگی و مقاومت در برابر اکسیداسیون نیاز است. این برنامه در اجزای هوافضا، موتورهای توربین گاز، سیستمهای اگزوز و تجهیزات پردازش شیمیایی کاربرد دارد.
- هستلوی C-276: برای کاربردهایی که شامل محیطهای شیمیایی تهاجمی، دماهای بالا و جوهای خورنده هستند، ترجیح داده میشود. معمولا در کارخانههای فرآوری شیمیایی، تولید نفت و گاز، سیستمهای کنترل آلودگی و کاربردهای آب دریا استفاده میشود.
هر یک از این مواد ویژگیهای منحصر به فردی را ارائه میدهند که برای شرایط عملیاتی و محیطهای مختلف مناسب است. انتخاب مواد به عواملی مانند الزامات کاربردی خاص، شدت شرایط عملیاتی، و ملاحظات هزینه و در دسترس بودن بستگی دارد.
طول غلاف به طول قسمت بیرون زده سنسور فشار مذاب اشاره دارد. این اندازه بسیار مهم است زیرا تعیین میکند که سنسور تا چه اندازه از تجهیزات فرآیند یا محل نصب فاصله خواهد داشت.
در این سری از سنسور فشار برند زیاسیات پنج مقدار مختلف ۱۵۲، ۲۲۹، ۳۱۸، ۳۸۱ و ۴۶۰ میلیمتری برای طول غلاف وجود دارد. این مقادیر گزینههای مختلفی را برای طول غلاف موجود برای سنسور فشار مذاب نشان میدهند. هر طول مربوط به فاصله پایه سنسور تا نوک غلاف است که برحسب میلیمتر اندازهگیری میشود.
بنابراین، اگر برای مثال سنسوری با طول غلاف 229 میلیمتر انتخاب شود، به این معنی است که سنسور 229 میلیمتر از محل نصب خود به تجهیزات فرآیند بیرون زده است.
حال، طول غلاف چه تاثیری بر نصب دارد؟
- دسترسی به فرآیند: طول غلاف تعیین میکند که سنسور تا با چه فاصلهای از تجهیزات فرآیند میتواند به اندازهگیری دقیق فشار دست یابد. انتخاب طول غلاف مناسب تضمین میکند که نوک سنسور به درستی در محیط فرآیند قرار گرفته است و به آن اجازه میدهد تا فشار را به دقت ثبت کند.
- سازگاری با تجهیزات: طول غلاف انتخابی باید با عمق یا ضخامت تجهیزات فرآیندی که سنسور در آن نصب میشود، هماهنگ باشد. اگر غلاف خیلی کوتاه باشد، ممکن است به محیط فرآیند نرسد و منجر به خوانش نادرست شود. برعکس، اگر غلاف بیش از حد بلند باشد، ممکن است بیش از حد بیرون بزند یا با اجزای دیگر تداخل داشته باشد.
- انعطافپذیری نصب: طولهای مختلف غلاف، انعطافپذیری در نصب را فراهم میکند و این امکان را میدهد گزینهای انتخاب شود که به بهترین وجه با نیازهای نصب خاص مطابقت دارد. چه برای فضاهای فشرده به غلاف کوتاهتری نیاز باشد و چه برای نفوذ عمیقتر به فرآیند، داشتن چندین گزینه، سازگاری با پیکربندیهای مختلف تجهیزات را تضمین میکند.
طول کپیلاری به طول لوله کپیلاری منعطف متصل به سنسور فشار مذاب اشاره دارد. این کپیلاری منعطف به عنوان یک مجرا عمل میکند و به سنسور اجازه میدهد تا در مکانی جدا از نقطه اندازهگیری نصب شود و در عین حال خوانش فشار را بهطور دقیق ارسال کند.
مقادیر ۴۶۰، ۶۰۰ و ۷۶۰ گزینههای مختلفی را برای طول لوله کپیلاری منعطف سنسور فشار اکسترودر Ziasiot سریPTOG نشان میدهند که بر حسب میلیمتر اندازهگیری میشود. هر طول مربوط به فاصله پایه سنسور تا نقطه اتصال کپیلاری به تجهیزات فرآیند یا پورت فشار است.
در رابطه با تاثیر طول کپیلاری منعطف بر نصب و راهاندازی سنسور فشار میتوان موارد زیر را نام برد:
- نصب از راه دور: کپیلاری منعطف اجازه میدهد تا سنسور دور از نقطه اندازهگیری نصب شود و انعطافپذیری در نصب را فراهم مینماید. این خصوصیت به ویژه در کاربردهایی که محدودیتهای فضا، دسترسی یا عوامل محیطی، نصب مستقیم سنسور را غیرعملی یا چالشبرانگیز میسازد، مفید است.
- انعطافپذیری موقعیت: انتخاب طول کپیلاری منعطف این امکان را میدهد که حسگر در مکان مناسبی قرار گیرد و در عین حال اطمینان حاصل شود که کپیلاری میتواند به نقطه اندازهگیری برسد. طول کپیلاری بیشتر، انعطافپذیری بیشتری را در گزینههای نصب ارائه میدهد و در نتیجه سنسور در فاصلهای از تجهیزات فرآیند نصب میگردد بدون اینکه دقت اندازهگیری فشار به خطر بیافتد.
- تطبیق با چیدمان تجهیزات: طولهای مختلف کپیلاری منعطف، چیدمانها و پیکربندیهای تجهیزات مختلفی را باعث میگردد. اگر سنسور در یک فضای تنگ، در یک موقعیت مرتفع یا در مکانی با دسترسی محدود نصب شود، انتخاب طول کپیلاری مناسب سازگاری با نیازهای نصب خاص را تضمین میکند.
- اجتناب از ارتعاشات یا اثرات حرارتی: در برخی کاربردها، نصب سنسور بهطور مستقیم بر روی تجهیزات ارتعاشی یا در مناطقی با درجه حرارت شدید ممکن است بر دقت اندازهگیری فشار تاثیر بگذارد. استفاده از یک کپیلاری منعطف با طول بلندتر این امکان را میدهد سنسور دور از این تاثیرات قرار گیرد و از خوانش فشار پایدار و قابل اطمینان اطمینان حاصل گردد.
اتصال الکتریکی به نوع کانکتور مورد استفاده برای اتصال سنسور فشار مذاب با کابلهای الکتریکی یا سیمکشی برای انتقال داده و منبع تغذیه اشاره دارد. اتصالات الکتریکی سری PTOG از نوع کانکتور ۶ پین، کانکتور ۷ پین و کانکتور ۸ پین میباشند.
این گزینهها انواع مختلف کانکتور را با تعداد پینهای مختلف نشان میدهند. تعداد پینها معمولا با تعداد اتصالات الکتریکی مورد نیاز برای انتقال داده، منبع تغذیه و احتمالا عملکردهای اضافی مانند سنجش دما یا کنترل رله مطابقت دارد.
در جهت انتخاب اتصال الکتریکی مناسب توجه به نکات زیر لازم میباشد:
- سازگاری: اتصال الکتریکی انتخابی باید با زیرساختهای الکتریکی، ابزار دقیق یا سیستم کنترل موجود سازگار باشد. باید اطمینان حاصل شود که نوع اتصال و پیکربندی پین با کانکتورهای کابلها یا دستگاههای رابط مطابقت دارند تا یکپارچگی یکپارچه را تسهیل کنند.
- کارکرد: عملکردها و ویژگیهای خاص سنسور فشار مذاب و اینکه آیا آنها نیاز به اتصالات الکتریکی خاصی دارند در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، اگر سنسور دارای قابلیتهای اضافی مانند سنجش دما یا کنترل رله باشد، ممکن است به کانکتوری با تعداد پینهای بالاتر برای انجام این عملکردها نیاز باشد.
- قابلیت اطمینان و دوام: کانکتوری باید انتخاب شود که اتصالات الکتریکی قابل اعتماد و ساختار قوی را ارائه دهد تا در برابر شرایط محیطی و نیازهای عملیاتی برنامه کاربردی مقاومت کند. اتصالات با مکانیسمهای قفل ایمن یا ویژگیهای آببندی ممکن است برای کاربردهایی که در معرض لرزش، رطوبت یا مواد شیمیایی خشن هستند ترجیح داده شوند.
- سهولت نصب و نگهداری: سهولت نصب و نگهداری اتصال الکتریکی انتخابی مورد ارزیابی قرار میگیرد. کانکتورهایی با طراحی کاربرپسند، مانند ویژگیهای اتصال / قطع سریع یا پینهای دارای کد رنگی، میتوانند نصب، عیبیابی، و وظایف تعمیر و نگهداری را سادهتر کنند و زمان خرابی را کاهش دهند و کارایی کلی را افزایش دهند.
- استانداردسازی و در دسترس بودن: استانداردهای صنعت و در دسترس بودن قطعات جایگزین یا لوازم جانبی برای اتصال الکتریکی انتخابی دارای اهمیت میباشد.
انتخاب انواع اتصالدهندههای رایج ممکن است فعالیتهای منبعیابی، سازگاری و نگهداری را در طول عمر سنسور تسهیل کند.
در نهایت، اتصال الکتریکی بهتر به عواملی مانند سازگاری، عملکرد، قابلیت اطمینان، سهولت نصب و استانداردسازی در صنعت یا برنامه کاربردی بستگی دارد. انتخاب مناسبترین اتصال الکتریکی، یکپارچگی، عملکرد قابل اعتماد و عملکرد کارآمد سنسور فشار مذاب را در کاربرد خاص تضمین میکند.
یکی از ویژگیهای سنسور فشار اکسترودر Ziasiot سری PTOG وجود مایع پرکننده در ساختار سنسور میباشد. این مایع به مادهای اشاره دارد که برای پر کردن حفره درون سنسور فشار مذاب برای انتقال فشار از محیط فرآیند به عنصر حسگر استفاده میشود. انواع مایع پرکننده موجود برای این سری از سنسور فشار عبارتند از:
- جیوه: جیوه در طول تاریخ به عنوان مایع پرکننده در حسگرهای فشار به دلیل خواص منحصر به فردش از جمله چگالی بالا و فشار بخار کم استفاده میشد. رسانایی گرمایی و پایداری عالی را در محدوده دمایی گستردهای فراهم میکند. با این حال، به دلیل نگرانیهای زیست محیطی و بهداشتی مرتبط با قرار گرفتن در معرض جیوه، استفاده از آن بهطور فزایندهای نادر شده است و در بسیاری از مناطق به شدت محدود یا ممنوع است.
- آلیاژ: سیالات پرکننده مبتنی بر آلیاژ از مخلوطی از فلزات یا ترکیبات غیرجیوهای تشکیل شدهاند که برای تقلید از خواص جیوه و در عین حال اجتناب از خطرات زیست محیطی و بهداشتی آن طراحی شدهاند. این آلیاژها ممکن است ویژگیهای مشابهی با جیوه مانند چگالی بالا، فشار بخار کم و رسانایی حرارتی داشته باشند که آنها را برای کاربردهای با دمای بالا که در آن اندازهگیری فشار دقیق مورد نیاز است، مناسب میسازد.
- روغن: مایعات پرکننده مبتنی بر روغن، مانند روغن سیلیکون یا روغن معدنی، معمولا به عنوان جایگزینی برای پر کردن جیوه یا آلیاژ در سنسورهای فشار استفاده میشود. این سیالات سازگاری خوبی با طیف وسیعی از سیالهای فرآیند از جمله مایعات و گازها ارائه میدهند و انتقال فشار قابل اعتماد را در عین حفظ ایمنی محیطی و انطباق با مقررات ارائه میدهند.
در ادامه کاربردها و سازگاری مایعات پرکننده مورد بحث قرار میگیرد:
- انتقال فشار: مایع پرکننده به عنوان واسطهای برای انتقال فشار از محیط فرآیند به عنصر حسگر درون سنسور عمل میکند. این اطمینان را ایجاد میکند که سنسور فشار اعمال شده توسط فرآیند را به دقت اندازهگیری میکند و دادههای قابل اعتمادی را برای اهداف نظارت، کنترل یا تجزیه و تحلیل ارائه میدهد.
- جبران دما: برخی از مایعات پرکننده، مانند روغن سیلیکون، ممکن است ویژگیهای جبران دما را نیز ارائه دهند، که به سنسور اجازه میدهد فشار را در طیف وسیعی از دماهای کاری حفظ کند. این کاربری به ویژه در کاربردهایی که تغییرات دما میتواند بر اندازهگیری فشار تاثیر بگذارد مفید است.
- سازگاری سیال: سازگاری مایع پرکننده با محیط فرآیند برای اطمینان از اندازهگیری فشار دقیق و قابل اعتماد بسیار مهم است. سیالات پرکننده مختلف ممکن است سازگاری متفاوتی با محیطهای خاص، مانند مواد شیمیایی خورنده، سیالات با دمای بالا، یا مواد ساینده داشته باشند. برای جلوگیری از تخریب یا آلودگی حسگر و اطمینان از عملکرد طولانی مدت، انتخاب مایع پرکنندهای که با محیط فرآیند سازگار باشد، ضروری است.
هنگامیکه سری PTOG دارای قابلیت تنطیم نقطه صفر و تنظیم نقطه اسپن، توصیف میشود، به این معنی است که سنسور اجازه تنظیم هر دو نقطه صفر و اسپن سیگنال خروجی خود را میدهد.
- تنظیم نقطه صفر: صفر یک سنسور به مقدار سیگنال خروجی اشاره دارد که ورودی اندازهگیری شده در کمترین یا صفر مقدار خود باشد. به عبارت دیگر، خط پایه یا نقطه شروع سیگنال خروجی سنسور را نشان میدهد. تنظیم صفر این امکان را میدهد که سنسور طوری کالیبره شود تا زمانی که فشار ورودی در صفر است، سیگنال خروجی مورد نظر را ارائه دهد. این ویژگی تضمین میکند که سنسور بهطور دقیق خوانش فشار واقعی را در محدوده عملیاتی فرآیند منعکس میکند.
- تنظیم نقطه اسپن: span یک سنسور به تفاوت بین حداقل و حداکثر مقدار سیگنال خروجی در کل محدوده عملکرد سنسور اشاره دارد. تنظیم نقطه اسپن این امکان را میدهد سیگنال خروجی سنسور طوری کالیبره شود تا طیف کامل فشارهای مورد انتظار در برنامه کاربردی را پوشش دهد. با تنظیم نقطه اسپن، میتوان اطمینان حاصل کرد که سنسور، اندازهگیریهای دقیقی را در کل محدوده فشار ارائه میدهد و حساسیت و وضوح سیگنال خروجی سنسور را به حداکثر میرساند.
از دیگر خصوصیات این سری سنسور فشار برند ZIASIOT قابلیت کالیبراسیون داخلی با مقاومت شانت ۸۰٪ میباشد و نشاندهنده درصد سیگنال خروجی در مقیاس کامل است که در طول فرآیند کالیبراسیون تولید میشود.
کالیبراسیون با مقاومت شانت روشی است که برای بررسی و تنظیم دقت سیگنال خروجی سنسور با شبیهسازی یک سیگنال ورودی شناخته شده استفاده میشود. در این زمینه، کالیبراسیون با مقاومت شانت داخلی به این معنی است که سنسور دارای مکانیزم داخلی برای انجام این کالیبراسیون به صورت داخلی، بدون نیاز به تجهیزات خارجی است.
مقدار ۸۰٪ نیز نشان میدهد که در طی فرآیند کالیبراسیون با مقاومت شانت، سنسور سیگنال خروجی معادل ۸۰٪ سیگنال خروجی در مقیاس کامل خود را تولید میکند. به عبارت دیگر، هنگامیکه سنسور تحت روش کالیبراسیون با مقاومت شانت قرار میگیرد، سیگنالی تولید میکند که مطابق با ۸۰ درصد حداکثر سیگنالی است که میتواند در شرایط عملیاتی معمولی تولید کند.
هدف از کالیبراسیون با مقاومت شانت، بررسی صحت و خطی بودن سیگنال خروجی سنسور و جبران هرگونه رانش یا عدم دقتی است که ممکن است در طول زمان رخ دهد. با مقایسه سیگنال خروجی اندازهگیری شده در حین کالیبراسیون با مقدار مورد انتظار (در این مورد، ۸۰٪ مقیاس کامل)، میتوان عملکرد سنسور را ارزیابی کرده و در صورت لزوم تنظیمات را برای اطمینان از اندازهگیری دقیق فشار انجام داد.
نحوه نصب سنسور فشار اکسترودر Ziasiot سری PTOG برای اکستروژن، کامپاند و رزین
در ذیل، قصد داریم به چند نکته درباره نصب سنسور فشار مذاب بر روی اکسترودر اشاره کنیم:
- محل نصب: مکانی را برای نصب سنسور انتخاب کنید که نزدیک مسیر جریان مذاب باشد و پشتیبانی کافی از سنسور را فراهم کند. محل نصب نیز باید امکان دسترسی آسان به سنسور را برای تعمیر و نگهداری و کالیبراسیون فراهم کند.
- جهت نصب سنسور: سنسور را با مسیر جریان مذاب تراز کنید تا بتواند فشار را به دقت اندازهگیری کند. اطمینان حاصل کنید که سنسور با جهتگیری صحیح (به عنوان مثال، با دیافراگم سنسور رو به مسیر جریان مذاب) نصب شده است.همچنین، دیافراگم سنسور باید با مسیر جریان مذاب بهصورت موازی نصب شود.
علیرضا یزدانی پور –
وقت شما بخیر
من با مجموعه شما از طریق یکی از همکارانم آشنا شدم.
ما برای ۳ عدد اکسترودر دومارپیچ نیاز به سنسور داریم تا تمیزی فیلتر رو بهمون نمایش بده و اگر فیلتر ازیک مقداری بیشتر گرفته شد بتونه به اپراتور دستگامون هشدار بده. شما چه سنسوری بهمون معرفی میکنید؟
باتشکر
علی اکبر شیرازی –
درود بر شما دوست عزیز
وقت شما هم بخیر
باعث خرسندی ماست که میزبان شما باشیم.
برای بررسی کیفیت اسکرین چنجر در اکسترودر خود، نیازمند نصب دو عدد سنسور فشار مذاب در دو طرف اسکرین چنجر هستید: یکی در ورودی و یکی در خروجی. با اندازهگیری و نمایش فشار دو طرف اسکرین چنجر، شما قادر خواهید بود بر اساس میزان افت فشار، کیفیت و پاکیزگی فیلتر را بررسی و در صورت نیاز، فیلتر را تعویض کنید. همچنین، شایان ذکر است که شما میتوانید با استفاده از نمایشگر های فشار برند Ziasiot که دارای خروجی آلارم همراه با صدا هستند، در یک مقدار از پیش تعیین شده توسط شما، خروجی آلارم فعال شده و با صدای تولید شده، متوجه خواهید شد که فشار در یک طرف فیلتر از مقدار مجاز عبور کرده و زمان تعویض فیلتر فرا رسیده است. با خودکارسازی این فرآيند، شما قادر خواهید بود درصد خطای اپراتور ها و ریسک آلودگی غیرمجاز فیلتر را تا میزان قابل توجهی در سیستم خود کاهش دهید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر، با تیم کارشناسان فنی ما در تماس باشید.
موفق و پیروز باشید.
احمدرضا صادقی –
من نزدیک به ۶ماه این مدل فشارسنج رو برای خط تولیدم از شما خریدم و راضیم. فشارسنج قبلیمون نوسان زیاد روی خروجی داشت اما خوشبختانه این مدل هم دقت بالایی داره هم سیگنال خروجی پایداری میده. اگه لازممون شد نقطه زیرو حتما با نمایشگر کالیبره بشه یا با قلمی که همراهش بود؟