ترانسمیتر فشار هوشمند، نوعی ترانسمیتر فشار ← است که دارای خروجی آنالوگ است و به طور همزمان سیگنال ارتباطی دیجیتال را بر اساس پروتکل HART یا FOUNDATION FIELDBUS یا PROFIBUS ارائه می دهد.
به طور کلی، نمودار ترانسمیتر فشار هوشمند ساده شده در شکل زیر نشان داده شده است. این نوع ترانسمیتر شامل یک حسگر یا مدار ورودی، ریزپردازنده، حافظه و یک بلوک ارتباطی است.
کلمه ترانسمیتر چند متغیره نیز گاهی اوقات به ویژه برای دستگاهی مانند ابزار اندازه گیری جریان هوشمند استفاده می شود.
این ترانسمیتر، فشار مطلق، فشار دیفرانسیل و دمای فرآیند را اندازه گیری می کند. سرعت جریان جرمی و سرعت جریان حجمی سیال فرآیند را محاسبه می کند.
ترانسمیتر فشار هوشمند
خروجی که از ترانسمیتر فشار هوشمند می آید دیگر فقط یک متغیر فرآیند اولیه نیست، بلکه شامل متغیرهای فرآیند ثانویه، سلامت سنسور، ویژگیهای عملکرد سنسور، اطلاعات کالیبراسیون و تشخیص بلادرنگ نیز میشود.
اطلاعات ترانسمیتر فشار هوشمند از طریق پروتکل HART یا از طریق ارتباط فیلدباس قابل دسترسی هستند.
تمام این اطلاعات برای بهبود فرآیند، بهینه سازی عملکرد ابزار و در عین حال افزایش عمر آن و به حداکثر رساندن بهره وری پرسنل استفاده می شود.
با ظهور اینترنت، سرعت بالای داده و با استفاده از این ابزارها و سیستمهای میدانی فشار هوشمند بیشتر متحول شده و به بخشی از اینترنت اشیا (اینترنت اشیا) تبدیل میشوند.
مزایای ترانسمیتر های فشار هوشمند
- در زیر چند نکته برای توضیح ترانسمیتر های فشار هوشمند آورده شده است:
- ترانسمیتر های فشار هوشمند از ریزپردازنده ها تشکیل شده و دارای ارتباط دو جهته هستند.
- ترانسمیتر های فشار هوشمند شامل حسگرهای ثانویه هستند که می توانند اختلالات محیطی را اندازه گیری کنند.
- سیگنال شرطی سازی می شود و سیگنال آنالوگ به دیجیتال تبدیل می شود.
- ترانسمیتر های فشار هوشمند از چندین سنسور تشکیل شده اند و محدوده های اندازه گیری مختلفی را پوشش می دهند و امکان انتخاب خودکار محدوده مورد نیاز را فراهم می کنند.
- ترانسمیتر های فشار هوشمند دارای قابلیت کالیبراسیون خود هستند که امکان حذف خطاهای دریفت صفر و حساسیت را فراهم می کند.
- ترانسمیتر های فشار هوشمند دارای قابلیت تشخیص خرابی های خود هستند و می تواند برای نیازهای تعمیر و نگهداری برنامه ریزی کند.
- می تواند غیرخطی بودن را تنظیم کند و خروجی خطی بدهد.
- ترانسمیتر های فشار هوشمند دقت و قابلیت اطمینان بیشتری را ارائه می دهند.
- پایداری بلند مدت را می توان بهبود بخشید. فرکانس کالیبراسیون مجدد را می توان کاهش داد.
کاهش هزینه های نگهداری. - قابلیت کالیبراسیون و تغییر محدوده فشار از راه دور دارد.
- عدم نیاز به تعداد زیادی ترانسمیتر چون یک ترانسمیتر هوضشمند می تواهند در چند محدوده کار کند برخی از ترانسمیترها مانند ترانسمیتر دما، امکان اتصال سنسورهای اضافی را دارند که با ترانسمیترهای معمولی امکانپذیر نیست. در صورت خرابی یک سنسور، سنسور دیگر به تشخیص دما کمک می کند.
- داده های پیکربندی که تحت یک برچسب ذخیره شده اند را می توان با استفاده از ارتباطات دستی یا از سیستم های DCS منتقل کرد .
اکثر ترانسمیتر های فشار هوشمند دارای منبع تغذیه حلقه ای (دو سیم) هستند.
معایب ترانسمیتر های فشار هوشمند
- به عنوان بخشی از عملیات نگهداری پیشگیرانه، نمی توان از کالیبراسیون یا اعتبار سنجی اجتناب کرد، اگرچه ترانسمیتر ها فشار هوشمند هستند.