نصب، سیم بندی و راهاندازی نمایشگر فشار و دما سری Z
زمان بندی:
- ۰۰:۰۶ – توضیح مختصر
- ۰۰:۲۰ – بازکردن بستهبندی نمایشگر
- ۰۱:۲۰ – نصب روی تابلو برق
- ۰۱:۵۶ – سیمبندی نمایشگر
- ۰۷:۱۲ – تنظیمات نمایشگر
با درود خدمت شما عزیزان
در این ویدیو، قصد داریم به نحوه نصب، سیم بندی و راه اندازی نمایشگر های فشار و دما سری Z شامل Z601/Z801/Z901 بپردازیم.
(لازم به ذکره که نحوه سیم بندی و تنظیمات نمایشگر در هر سه مدل Z801، Z601 و Z901 کاملاً یکسان هستند.)
پس با ما همراه باشید …
آموزش های مرتبط:
- نصب و مراقبت از سنسور فشار مذاب اکسترودر
- سیمبندی سنسور فشار مذاب Ziasiot به نمایشگر فشار سری Z
مرحله اول: بازکردن بستهبندی نمایشگر
نمایشگر رو از داخل جعبه بیرون بیارید و کاملا اونو از نظر هرگونه آسیب احتمالی بررسی کنید. درصورت مشاهده، حتما نمایشگر رو به فروشنده مربوطه مرجوع کنید تا مورد بررسی بیشتر قرار بگیره.
همچنین، از طریق لیبل روی نمایشگر، پارت نامبر و مشخصات فنی دستگاه رو چک بفرمایید و اطمینان حاصل کنید که با الزامات فنی شما مطابقت داشته باشه.
در حالت کلی، نمایشگر های فشار و دما سری Z دارای 3 رله و یک سیگنال آنالوگ هستند که 1 رله و سیگنال آنالوگ مطلقاً برای فشار، و رله دوم و سوم (آلارم 1 و آلارم 4) میتونن هم برای فشار و هم برای دما مورد استفاده قرار بگیرن و به صورت سفارشی هم میتونن به پروتکل های ارتباطی مثل RS485 و RS232 نیز مجهز بشن.
مرحله دوم: نصب روی تابلو برق
نمایشگر های فشار و دما سری Z، دارای دو گیره در طرفین هستند که به شما کمک میکنند این نمایشگر رو روی تابلو نصب کنید. تنها کافیه که با استفاده از پیچ گوشتی، گیره ها رو باز کنید و نمایشگر رو روی تابلو، در برش با سایز متناسب، قرار بدید.
سپس، گیره هارو به سرجای خودش برگردونید و پیچ گیره ها رو سفت کنید.
در این صورت، اتصال بسیار محکمی بین نمایشگر و تابلو ایجاد میشه.
مرحله سوم، سیم بندی نمایشگر
پس از نصب روی تابلو، نمایشگر رو سیم بندی میکنیم. این مرحله رو با اتصال یک منبع تغذیه بین 85 تا 265 VAC به ترمینال 14 و 15 شروع میکنیم. پس ما با برق شهر، یعنی 220VAC میتونیم نمایشگر رو تغذیه کنیم.
جهت سیم بندی سنسور به نمایشگر، از لیبل دیاگرام سیمبندی روی دستگاه کمک میگیریم.
دو نکته مهم:
- سیم های سنسور رو براساس نوع سیگنالِ خروجیِ سنسور فشار، به ترمینال های دستگاه متصل میکنیم.
- هنگام سیم بندی و انجام تنظیمات، سنسور فشار تحت فشار نباشد.
همونطور که روی لیبل ملاحظه میکنید، این نمایشگر دارای 24 ترمینال هست که 7 ترمینال از شماره 1 الی 5 و ترمینال های 7 و 8 بعنوان ورودی و 10 ترمینال از شماره 9 الی 13، ترمینال های 17 و 18 و ترمینال های 22 الی 24 به عنوان خروجی مورد استفاده قرار میگیرند.
برای سیم بندی ورودی های نمایشگر:
- ترمینال 1: S+ یا مثبت سیگنال
- ترمینال 2: E+ یا مثبت تغذیه
- ترمینال 3: S- یا منفی سیگنال
- ترمینال 4: E- یا منفی تغذیه و CAL یا سیم کالیبراسیون نقطه ۸۰٪ ( بهصورت اشتراکی یا انفرادی)
- ترمینال 5: CAL یا سیم کالیبراسیون نقطه ۸۰٪
سنسور شما چه 5 پین باشه چه 6 پین، شما دو سیم برای فعالسازی قابلیت کالیبراسیون 80٪ دارید که یکی رو باید به ترمینال 5 و دیگری رو به ترمینال 4 متصل کنید. (یا به صورت اشتراکی با سیم منفی تغذیه یا به صورت انفرادی)
یک نکته عیبیابی هم بهتون بگم: در صورتی که سیم های کالیبره رو جا به جا متصل کنید، موقع روشن شدن دستگاه، یک عدد با مقدار بسیار زیاد روی نمایشگر ظاهر خواهد شد در صورتی که فشاری روی سنسور نیست. اما اگر درست متصل شده باشند، پس از روشن شدن، دستگاه باید مقداری حدود عدد 0 به شما نمایش دهد (لطفا به عکسهای زیر توجه فرمایید).

- سیم های کالیبراسیون به درستی متصل شدهاند.

- سیم های کالیبراسیون به اشتباه متصل شدهاند.
این نمایشگر به سنسور متصل به خود تغذیه داخلی ارائه میده، بنابراین نیازی به منبع تغذیه جداگانه برای سنسور نیست.
به ترمینال های 7 و 8 سیم های ترموکوپل رو متصل میکنیم.
ترمینال های 9 و 10 که در واقع رله AL-1 هستند. رله AL-1 میتونه هم برای فشار و هم برای دما مورد استفاده قرار بگیره. اینکه رله AL-1 برای فشار یا دما باشه و یا عملکردش به صورت NO یا NC باشه رو در بخش چهارم (تنظیمات دستگاه) مشخص میکنیم.
سپس به ترمینال های 11، 12 و 13 میرسیم که ترمینال های رله OUT هستند. اینجا بر حسب اینکه میخواهیم رله OUTبه صورت NC عمل کنه (یعنی ترمینال های 11 و 12) و یا اینکه به صورت NO عمل کنه (ترمینال های 12 و 13) سیم کشی رو انجام میدیم.
ترمینال 16 هم که برای ارت کردن نمایشگر مورد استفاده قرار میگیره.
و سپس میرسیم به ترمینال 17 و 18 که خروجی آنالوگ این دستگاه هستش: سیگنال آنالوگ 20-4 میلی آمپر
به ترمینال های 19 الی 21 سیمی متصل نمیکنیم.
و میرسیم به ترمینال های 22، 23 و 24 که مربوط به AL-4 هستند (این هم رلهای هستش که میتونه هم برای فشار و هم برای دما مورد استفاده قرار بگیره).
این نکته رو به خوبی به خاطر بسپارید:
- اگر از ترمینال های 22 و 23 سیم کشی این رله رو انجام بدید، مد LJ رله بیانگر NO و مد HJ رله، بیانگر NCه.
- اگر از ترمینال های 23 و 24 سیم کشی رله Al-4 رو انجام بدید، مد LJ رله بیانگر NC و مد HJ رله، بیانگر NOه.
برای اینکه یک استاندارد داشته باشیم و تنظیمات یکنواختی اعمال کنیم، توصیه میکنیم از ترمینال 23 و 24 سیم کشی رو انجام بدید تا حالت LJ بیانگر NC و حالت HJ بیانگر NO باشه.
موقع اعمال تنظیمات رله در بخش تنظیمات نمایشگر، به مفاهیم LJ و HJ بیشتر خواهیم پرداخت.

مرحله چهارم: تنظیمات نمایشگر
در این مرحله، به راهاندازی و ست کردن تنظیمات نمایشگر فشار و دما مدل Z901 میپردازیم.
همونطور که میبینید، این نمایشگر از دو پنجره PV یا Present Value و SV یا Setting Value تشکیل شده که پنجره PV نشانگر فشار کنونی فرآینده و اعداد درون آن به رنگ قرمز هستن و پنجره SV، هم نشانگر دمای کنونی فرآینده و هم نشانگر مقادیر تنظیمات اعمالی از سوی ماست، که اعداد درون آن به رنگ سبز هستن.
همونطور که مشاهده میکنید، درگوشه سمت راست پنجره SV، نماد درجه سانتی گراد قرار داره که یعنی ما میتونیم دمای فرآیند رو در پنجره SV برحسب درجه سانتی گراد مشاهده کنیم.
اگر که قصد داشته باشیم فقط فشار رو اندازهگیری کنیم و نیازی به اندازه گیری دما نداشته باشیم، میتونیم سیم بندی دما رو انجام ندیم – در واقع سنسور دما رو به نمایشگر متصل نکنیم. در اینصورت، در پنجره SV، کلمه OPEN نمایش داده خواهد شد که نمایانگر عدم اتصال سنسور دما به دستگاهه (لطفا به عکس زیر توجه فرمایید).

- عدم اتصال ترموکوپل به نمایشگر فشار و دما
نکته مهم: وصل نکردن سنسور دما به نمایشگر فشار و دما، هیچگونه تاثیر منفی در عملکرد دستگاه نمیزاره و به روند نمایش فشار به خوبی ادامه میده – فقط شما از قابلیت نمایش دما استفاده نمیکنید!
قبل از اینکه به سراغ پیکربندی یا کانفیگ این نمایشگر بریم، باید بگم که یکای اندازهگیری فشار در این نمایشگر ها به صورت پیش فرض، مگاپاسکاله (MPa). پس هر عددی در این نمایشگر میبینید، بر حسب مگاپاسکاله. برای تبدیلش به bar، فقط کافیه هر عددی که میبینید رو در 10 ضرب کنید یا هنگام خرید، نمایشگر رو برحسب bar خریداری کنید. در اینصورت، یک لیبل حاوی کلمه bar در گوشه سمت راست پنجره PV برچسب خواهد شد.
برای پیکربندی این نمایشگر، ما در واقع با 2 منو کار داریم:
- ست کنترل (Set Control)
- تنظیمات کارخانه (Factory Settings)
برای ورود به ست کنترل که نقاط عملکرد رله های خروجی رو تنظیم میکنیم (یا در واقع، ست پوینت های رله هارو تنظیم میکنیم)، شما باید دکمه SET رو یک بار فشار بدید تا پارامتر OUT ظاهر بشه.
در پنجره SV، ست پوینت یا عدد مورد نظر برای عملکرد رله OUT رو انتخاب میکنیم. رله OUT مطلقا برای کنترل فشاره و بر حسب نوع سیم بندی که ما انجام میدیم، میتونه NO یا NC باشه. و یکی از مزیت های رله OUT این هستش که دارای بوقه و به محض اینکه مقدار فشار فرآیند به ست پوینت تنظیمی ما برسه، دستگاه شروع به بوق زدن میکنه و اگر NO باشه، رله وصل و چراغ LED روشن میشه و اگر NC باشه، رله قطع و چراغ LED هم خاموش میشه. از طریق این بوق، اپراتور متوجه میشه که فشار در فرآیند از مقدار ست پوینت مشخص شده توسط ما گذشته.
نمایشگر های سری Z دارای ۴ دیجیت در پنجره PV و ۴ دیجیت در پنجره SV هستند که در هر دیجیت، شما یک حرف یا عددی مشاهده میکنید.
هر دیجیتی که به صورت چشمکزن باشه نمایانگر قابل تنظیم بودن اون دیجیته.
برای اعمال تغییرات یا جابجایی بین دیجیت ها هم از دو نشانگر سمت راست (→) و بالا (↑) که در گوشه سمت راست نمایشگر قرار دارند استفاده میکنیم.
با فشردن نشانگر سمت راست، بین دیجیت ها حرکت و با فشردن نشانگر سمت بالا، مقدار اون دیجیت را تغییر میدیم.
در نهایت، من مقدار پارامتر OUT رو برای تستی که میخوام انجام بدم، روی 0.6 قرار میدم.
مجددا، دکمه SET رو فشار بدید تا پارامتر AL-1 ظاهر بشه. در پنجره SV، ست پوینت یا عدد مورد نظر برای عملکرد رله AL-1 رو انتخاب میکنیم. فراموش نکنید که رله های AL-1 و AL-4، میتونن هم برای کمیت فشار و هم کمیت دما مورد استفاده قرار بگیرن. بنابراین اگر قصد داریم از AL-1 برای فشار استفاده کنیم، ست پوینت مورد نظر برای فشار رو وارد کنید و اگر قصد داریم از AL-1 برای دما استفاده کنیم، ست پوینت مورد نظر برای دما رو وارد کنید. اینکه AL-1 برای فشار باشه یا دما، NO باشه یا NC ، در تنظیمات کارخانه که الان بهش میرسیم، مشخص میکنیم. توجه داشته باشید که رله AL-1 بوق نداره و به محض اینکه مقدار فشار/دما فرآیند به ست پوینت های رله AL-1 برسه، رله قطع و وصل میشه که شما وضعیت ON/OFF رو میتونید از روی چراغ LED در گوشه سمت چپ نمایشگر مشاهده کنید.
به عنوان مثال، قصد داریم از رله AL-1 برای فشار استفاده کنیم، پس مقدار آن را روی مثلا، 0.3 قرار میدم اما این مقدار، نقطه عملکرد رله AL-1 نیست. در تنظیمات کارخانه راجع به نقاط عملکرد AL-1 بیشتر صحبت میکنیم.
با فشردن دکمه SET، به پارامتر AL-3 میرسیم. در قسمت سیم بندی، اشاره کردم که در حال حاضر رله AL-3 برای این نمایشگرها وجود نداره. پس تغییراتی برای این پارامتر اعمال نمیکنیم.
دوباره دکمه SET رو میزنیم تا به پارامتر AL-4 برسیم. آلارم 4 هم یک رلهای هستش که هم برای کمیت فشار و هم برای کمیت دما میتونیم ازش استفاده کنیم. (پس فراموش نکنید، AL-1 و AL-4 میتونن هم برای فشار و هم برای دما تنظیم بشن). پس در پنجره SV، ست پوینت یا عدد مورد نظر برای عملکرد رله Al-4 رو برحسب اینکه میخوایم برای فشار باشه یا دما، انتخاب میکنیم. AL-4 هم مثل AL-1، باید نوع و NO یا NC بودنش رو در تنظیمات کارخانه، مشخص کنیم. توجه داشته باشید که رله AL-4 بوق نداره و به محض اینکه مقدار فشار/دما فرآیند به ست پوینت های رله AL-4 برسه، رله قطع و وصل میشه.
نکته: برای AL-4 نشانگر LED روی دستگاه وجود ندارد.
من قصد دارم از AL-4 برای دما استفاده کنم پس مقدارش رو روی 29 قرار میدم.
با فشردن دوباره دکمه SET، به صفحه اصلی دستگاه برمیگردیم.
برای ورود به منوی تنظیمات کارخانه، کافیه دکمه SET رو فشار بدید و به مدت 3 ثانیه نگه دارید. به محض اینکه پارامتر AC ظاهر شد، دکمه رو رها کنید.
پارامتر AC به ما کمک میکنه تا نقطه صفر (یا اصطلاحا Zero point) محدوده فشار مورد اندازهگیری رو کالیبره کنیم.
نکته: ما توصیه میکنیم برای کالیبراسیون سنسور با نمایشگر، سنسور فشار رو به دمای فرآیند برسونید اما سنسور تحت فشار نباشه.
جهت کالیبره کردن نقطه صفر محدوده فشار، دکمه CAE/AC رو فشار بدید. در اینصورت نقطه صفر کالیبره شده و نمایشگر به صورت خودکار، به پارامتر بعدی میره، یعنی پارامتر Ed.
در پارامتر Ed، شما باید ماکزیمم مقدار رنج فشار سنسور را وارد کنید. به صورت پیش فرض، این مقدار در نمایشگرهای سری Z روی عدد 70 تنظیم شده که قابل تغییره. برای مثال، اگر سنسور شما 50-0 مگاپاسکال یا همان 500-0 بار باشه، عدد 50 رو وارد کنید. یا اگر سنسور فشار دارای محدوده فشار 35-0 مگاپاسکال یا 350-0 بار هستش، عدد 35 رو وارد کنید. (اگر یکای اندازهگیری در نمایشگر بر حسب MPa هست، پس مقدار رو بر حسب مگاپاسکال وارد میکنیم. اگر یکا بر حسب Bar بود، مقدار رو بر حسب Bar وارد کنید)
اکنون، با فشردن دکمه SET، به پارامتر بعدی میریم که CAE نام داره.
نکته مهم: بدون یک منبع فشار کالیبره شده، صحت سنجی اینکه محدوده فشار سنسور روی نمایشگر به درستی مقیاس بندی شده امکان پذیر نیست پس ما اینکارو با استفاده از شبیه سازی باید انجام بدیم.
با کمک فانکشن CAE، نمایشگر مقدار فشاری معادل 80% محدوده فشار سنسور رو روی خود سنسور شبیه سازی می کنه. (که این در واقع مربوطه به همون قابلیت کالیبراسیون شانت داخلی 80% سنسورهای فشار مذابه)
همونطور که می بینید، به محض اینکه به این پارامتر رسیدم، چراغ LED پارامتر CAE روی نمایشگر روشن شده و 80% شبیه سازی شده رو در پنجره PV میتونم ببینم. در پنجره SV، با توجه به ماکزیمم فشاری که من در مرحله قبلی برای نمایشگر تعریف کردم، 500 بار، 80%ش میشه چقدر؟ 400 بار یا 40 مگاپاسکال که در پنجره SV باید ببینم.
این ویژگی درواقع یک تسته که شما مطمئن بشی سنسور و نمایشگر به درستی با هم مقیاس بندی شدن. اگر دو عدد بالا و پایین یکسان بودند، یعنی محدوده فشار تعریف شده برای نمایشگر با محدوده فشار سنسور یکسان و درسته که با زدن دکمه set به پارامتر بعدی میریم. اما اگر بین عدد بالا وپایین اختلاف بسیار کمی مشاهده کردید، با زدن دکمه CAE روی نمایشگر، این نقطه را کالیبره کنید. ولی اگر اختلاف زیادی بین دو عدد مشاهده کردید، دو مورد رو بررسی کنید:
- سیم های کالیبره یا متصل نیستند (که در این بهتون صفر نشون میده) یا به اشتباه متصل شده اند/جابجا متصل شده اند (که در این حالت یک عدد زیاد اما نامربوط در پنجره pv مشاهده میکنید)
- محدوده فشار تعریف شده برای نمایشگر با محدوده فشار سنسور یکسان نیست که برمیگردیم به پارامتر ED و مجدداً تنظیمش می کنیم.
با زدن دکمه SET، به مرحله بعد میریم.
پارامتر ESCL، برای کالیبراسیون نقاط Zero و Span هستش که توسط خود کارخانه Ziasiot انجام شده و ما نیازی نیست اقدام خاصی در این مرحله انجام بدیم.
مجددا، با زدن دکمه SET، به پارامتر بعدی یعنی AL-1 میرسیم.
پارامتر AL-1 جهت تعیین نوع فشار یا دما و NO/NC بودن رله AL-1 استفاده میشه. همونطور که می بینید 6 مد برای AL-1 تعریف شده: PLJ، PHJ، P-I، °CHJ و CLJ° و C-I°
P مخفف کلمه Pressure و به معنای فشار است.
- اگه من AL-1 رو روی PHJ قرار بدم، رله آلارم من NO و برای فشار خواهد بود.
- اگه روی PLJ قرار بدم، رله آلارم من NC و برای فشار عمل خواهد کرد.
- مد P-I بیانگر خروجی آنالوگ برای فشار هستش. روی AL-1 ما فقط رله خواهیم داشت پس عملا روی این مد نباید تنظیم بشه.
- اگه روی CHJ° قرار بدم، رله آلارم من NO و برای دما خواهد بود و متعاقبا اگر روی CLJ° قرار بدم، رله آلارم من NC و برای دما خواهد بود.
- مد C-I° بیانگر خروجی آنالوگ برای دما هستش. همونطور که گفتم، روی AL-1 ما فقط رله خواهیم داشت پس عملا روی این مد هم نباید تنظیم بشه.
- خب من AL-1 رو روی PLJ قرار میدم تا رله من به صورت NC و برای کمیت فشار عمل کنه.
نکته مهم: AL-1 (و همینطور AL-4 که در ادامه بهش میرسیم)، رله هایی هستند که میتونن هم در یک دامنه یا بازهای که ما براشون تعریف میکنیم، قطع و وصل بشن یعنی روی نقاط ابتدایی و انتهایی بازه ای که مشخص میکنیم، قطع و وصل بشن یا فقط در یک ست پوینت یا یک مقدار مشخص، قطع و وصل بشن مثل رله OUT. اگر خاطرتون باشه، ما یک ست پوینت برای AL-1 در ابتدای کار تعریف کردیم که عدد 0.3 بود.
با فرض اینکه بخوایم AL-1 در یک بازه قطع و وصل بشه، برای ایجاد این بازه، ما به یک مقداری نیاز داریم که یک بار به عدد ست پوینت AL-1 اضافه و یک بار از عدد ست پوینت AL-1 کسر بشه تا این بازه رو برای ما ایجاد کنه. پس میشه ست پوینت AL-1 بعلاوه این مقدار و منهای این مقدار.
ما به این مقدار میگیم هیسترزیس (Hysteresis).
پس هیسترزیس، یک مقداره که یک بار به عدد ست پوینت AL-1 اضافه و یک بار از عدد ست پوینت AL-1 کسر میشه تا یک بازه برای رله ما ایجاد کنه و این رله در نقاط ابتدایی و انتهایی این بازه، قطع و وصل بشه.
الان این سوال براتون پیش میاد که این عدد رو کجا مشخص کنیم؟
توسط پارامتر بعدی که HC هستش و من با فشردن دکمه SET، به این پارامتر میرسم.
در پارامتر HC، من مقدار هیسترزیسی که قراره برای من، این بازه رو ایجاد کنه وارد میکنم.
اگه بخوام یه فرمول ساده براتون بگم، در بازهای که قصد دارید رله AL-1 قطع و وصل بشه، نقطه میانی بازه رو پیدا کنید و بعنوان ست پوینت AL-1 قرار بدید و فاصله این نقطه رو با نقاط ابتدایی و انتهایی بازه (که مقدار یکسانی هم هست) رو بعنوان HC وارد دستگاه کنید.
من این مقدار رو مثلا 0.1 میزارم. اگر هم که تمایل دارید مثل رله OUT فقط در یک نقطه قطع و وصل بشه، کافیه HC رو صفر بزارید.
با فشردن دکمه SET، به پارامتر بعدی یعنی AL-2 میرسیم. همونطور که اول ویدیو خدمتتون عرض کردم، نمایشگر های سری Z قابلیت ارائه سیگنال آنالوگ هم دارند. AL-2 خروجی هستش که دستگاه داره توسط آن، سیگنال آنالوگ ارائه میده.
با فشردن نشانگر بالا، شما میتونید بین مد های مختلف رله AL-2 سوییچ کنید. همونطور که میبینید، تمامی مد های AL-1 رو داره. با توجه به این که نمایشگری که من دارم مشخص کرده که سیگنال آنالوگ روی خروجی AL-2 (برای فشار و نه برای دما) به من ارائه میده پس عملا مد های دیگه که مربوط به رله هستند بدون استفاده خواهند بود و مد عملکرد رله AL-2 باید حتما روی P-I باقی بمونه که نشان دهنده سیگنال آنالوگ برای کمیت فشار هست.
با فشردن دکمه SET ، به پارامتر بعدی یعنی dL میرسیم.
پارامتر dL و پارامتر بعدی که dH نام دارند، به ترتیب، حد پایین و حد بالای محدوده فشاری هستند که تمایل دارم سیگنال 20-4 میلی آمپر، روی اون محدوده اسکیل بشه. یعنی چی؟
یعنی من میخوام سیگنال 20-4 میلی آمپر رو روی چه محدوده فشاری دریافت کنم؟
0-50 مگاپاسکال؟ 20-10 مگاپاسکال؟
مثلا اگر بخوام سیگنال 20-4 میلی آمپر رو روی 5 مگاپاسکال تا 10 مگاپاسکال بگیرم، کافیه dL یعنی حد پایینرو روی 5 و dH یعنی حد بالا رو روی 10 بزارم. در این صورت، تا 5 مگاپاسکال، سیگنال 4 میلی آمپر باقی میمونه و از 5 مگاپاسکال تا 10 مگاپاسکال سیگنال آنالوگ شروع میکنه به افزایش: 5 میلی آمپر – 6 میلی آمپر و الی آخر تا زمانی که روی 10 مگاپاسکال سیگنال 20 میلی آمپر رو دریافت کنم.
چون اینجا قصد دارم روی کل بازه سنسور فشاری که متصل کردم یعنی 50-0 مگاپاسکال، سیگنال آنالوگ جریانی رو بگیرم پس، dL رو روی 0 و dH رو روی 50 قرار میدم (مقدار dH به صورت پیش فرض روی 70 تنظیم شده است).
با فشردن دکمه SET، به پارامتر AL-3 میرسیم که قرار شد تنظیماتی براش اعمال نکنیم. پارامتر بعدی هم HC آلارم ۳ هستش که تنظیماتی هم برای این پارامتر اعمال نمیکنیم.
پارامتر AL-4 جهت تعیین نوع فشار یا دما و NO/NC بودن رله AL-4 استفاده میشه. همونطور که می بینید 4 مد هم برای AL-4 تعریف شده: PLJ، PHJ، °CHJ و CLJ°
این مد ها دقیقا مثل مد های AL-1 هستند.
- PHJ میشه فشار – NO
- PLJ میشه فشار – NC
- CHJ° میشه دما – NO
- CLJ° میشه دما – NC
خب من قصد دارم از AL-1 برای کمیت دما و به صورت NO استفاده کنم پس روی CHJ° قرارش میدم.
پارامتر بعدی، HC هستش یا در واقع هیسترزیس AL-4. نحوه عملکرد HC دقیقا مثل AL-1 هست. اگر تمایل دارید رله در یک بازه قطع و وصل بشه بهش مقدار بدید (که در واقع بازه میشه ست پوینت AL-4 که مشخص کردید یعنی همون 29 – بعلاوه مقدار HC و منهای مقدار HC) یا اگر قصد دارید در یک نقطه مشخص فقط ON و OFF بشه روی صفر بزارید.
من میزارمش روی صفر چون قصد دارم روی 29 درجه ای که تنظیم کردم رله فقط وصل بشه.
با فشردن دکمه SET، به پارامتر gL میرسیم.
gL در واقع ریکشن اسپید (Reaction Speed) نمایشگره و ما توصیه میکنیم که عدد پیش فرض خودش باقی بمونه و به این صورت عمل میکنه که هرچی مقدارش رو بیشتر کنید، ریکشن اسپید نمایشگر پایین تر خواهد بود.
با فشردن دکمه SET، به پارامتر dot میرسیم.
پارامتر dot، به شما کمک میکنه که در واقع، مقادیر رو روی نمایشگر، تا چند رقم اعشار ملاحظه بفرمایید. به صورت پیش فرض در کارخانه سازنده، روی 0.1 اعشار ست شده که شما با فشردن نشانگر سمت راست، میتونید بین اعشار های مختلف جابجا بشید.
پارامتر بعدی code نام داره که درواقع مربوط به تنظیمات کارخانه ست و نیازی به ایجاد تغییراتی در آن نیست.
با فشردن دکمه SET، به پارامتر SYS میرسیم که توسط این پارامتر، نوع سنسور دما رو برای دستگاه مشخص میکنیم. مقدار این پارامتر به صورت پیش فرض روی ترموکوپل نوع J تنظیم شده است. با فشردن نشانگر بالا بین انواع مختلف سنسور دما میتونیم سوییچ کنم: J، E، N، T، K
پارامتر بعدی، SC نام داره که برای جبران انحراف دمایی (Temperature Deviation Vlaue) استفاده میشه. برای مثال، اگر دمای فرآیند 200 درجه باشه و من مقدار این پارامتر رو روی 10 بزارم، مقدار دمایی که نمایشگر به من نشون میده عدد 210 خواهد بود یا اگر روی 10- بزارم، نمایشگر دمای 190 درجه رو به من نشان خواهد داد.
در پارامتر بعدی، یعنی CF، یکای نمایش دما رو تعیین میکنم که گزینه های درجه سانتی گراد (C°) و درجه فارنهایت (F°) وجود دارند.
در نهایت، با فشردن مجدد دکمه SET، به پارامتر Lock میرسیم که همونطور که از اسمش پیداست، برای قفل کردن تنظیمات به کار میره. با فشردن نشانگر بالا، من میتونم بین اعداد 0 و 1 و 2 جابجا بشم که با تنظیم این پارامتر روی 1، تنظیمات کارخانه قفل خواهند شد و با تنظیم این پارامتر روی عدد 2، تنظیمات ست کنترل (همون منویی که داخلش ست پوینت های رله هارو مشخص کردیم) قفل خواهند شد و دیگر قابل تغییر نخواهند بود. اما به صورت پیش فرض، روی 0 قرار داره که من میتونم تنظیمات دلخواهم رو اعمال کنم.
با فشردن دکمه SET، برمیگردم به اولین پارامتری که تنظیم کردیم یعنی AC .
اکنون با نگه داشتن دکمه SET به مدت 3 ثانیه و رها کردن آن، تنظیمات رو ذخیره و به صفحه اصلی دستگاه برمیگردیم. توجه داشته باشید که شما نیاز ندارید هر دفعه که به تنظیمات رجوع میکنید تمامی این مراحل رو از ابتدا انجام بدید. با نگه داشتن دکمه SET وارد تنظیمات بشید، با فشردن چندین باره آن، به پارامتر دلخواه برسید، تنظیمات رو اعمال کنید و با نگه داشتن دکمه SET در هر بخشی از تنظیمات، به صفحه اصلی دستگاه برگردید.
جمعبندی:
ست پوینت رله OUT رو روی 0.6 مگاپاسکال یعنی 6 بار گزاشتیم و روی حالت NO سیم بندیش کردیم. پس انتظار داریم که روی مقدار فشار 0.6 مگاپاسکال یعنی 6 بار، رله OUT من وصل یا روشن بشه و شروع به بوق زدن کنه. از 0.6 هم که کمتر شد، رله خاموش بشه.
ست پوینت AL-1 رو روی 0.3 مگاپاسکال یعنی 3 بار قرار دادیم. مقدار هیسترزیس رو هم 0.1 گزاشتیم که بازهی 0.1+0.3 یعنی 0.4 و 0.1-0.3 یعنی 0.2 رو ایجاد کنیم و مد رله AL-1 رو هم روی NC گزاشتم. پس انتظار دارم که رله من در حالت عادی روشن بمونه. تا به عدد 0.4 برسه. روی عدد 0.4 قطع بشه و مجددا روی عدد 0.2 وصل بشه. و بدین صورت، بین عدد 0.4 و 0.2 به ترتیب قطع و وصل بشه.
ست پوینت آلارم 4 رو هم روی 29 به صورت NO گزاشتم و بهش هیسترزیس ندادم پس به صورت بازهای نیست و در 29 درجه سانتی گراد فقط رله AL-4 روشن میشه.
نیاز به کمک دارید؟
اگر همچنان در این بخش، پاسخ سوالهایتان را دریافت نکردهاید، شما میتوانید همواره با ما در تماس باشید!
ما سریعاً به شما پاسخ خواهیم داد …
آنلاین هستیم!
پشتیبانان ما مشتاقانه، به صورت ۲۴/۷، آماده کمکرسانی به شما عزیزان در پیامرسان WhatsApp هستند.
این دفعه، ما با شما تماس میگیریم!